Duyuru Arşiv
Resim Yarışması Şartnamesi (Sanat Eve Sığar)

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM

BAŞİSKELE BELEDİYESİ

YARIŞMANIN ADI

“SANAT EVE SIĞAR”

YARIŞMANIN KONUSU

“Ailemizle Evimiz Okulumuz”

Haydi çocuklar ailenizle evdeki eğitim sürecinizi ve evdeki okul hayatınızı resme dökmeye ne dersiniz?

YARIŞMANIN AMACI

Başiskele ilçesinde 5,6,7 ve 8. Sınıf düzeyinde eğitim gören ve ilçede ikamet eden öğrencilere resim sanatını sevdirmek.

Ülkemizin geçtiği bu zor süreçte evde kalan çocuklarımızın sanatla vakitlerini verimli değerlendirmesini sağlamak.

Bugünlere şahitlik eden öğrencilerimizin tarihe not düşmelerini sağlamak.

TÜRÜ

Resim Yarışması

HEDEF KİTLE

Başiskele ilçesinde T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ya da resmi ortaokul kurumları öğrencisi olmak (5-6-7-8. sınıf öğrencileri)

Başiskele ilçe sınırlarında ikamet eden öğrenciler (İlçe dışında eğitim gören 5-6-7-8. öğrencileri)

YARIŞMA TAKVİMİ

•  Yarışma başvuruları 30 Mart 2020 Pazartesi günü başlayacaktır.

•  Yarışmaya son başvuru tarihi 17 Nisan 2020 Cuma günüdür.

•  Yarışma sonuçları 23 Nisan 2020 Perşembe günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilan edilecektir.

KATILIM ŞARTLARI

• Teknik serbesttir. (pastel, kuru boya, karakalem, sulu boya, yağlı boya, karışık teknik vb.)

35x50 cm beyaz resim kâğıdı olmalıdır.

• Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olması ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

•Değerlendirme 4 Kategoride yapılacak olup her sınıf kendi aralarında yarışacaktır.

• Öğrenciler bir özgün eserle yarışmaya katılacaklardır.

• Eserler Paspartusuz ve çerçevesiz olarak yapılacaktır. Aynı zamanda katlanmadan kırılmayacak şekilde muhafaza edilmelidir. İstenildiğinde eserin aslı eser sahibinden teslim alınabilir.

• Gelen eserlerin ön yüzeyinde kişiye ait hiçbir bilgi yazılmamalıdır.

• Başvuru tarihinden sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Dereceye girsin veya girmesin yarışmaya gönderilen eserler geri iade edilmeyecektir. Telif hakları Başiskele Belediyesi’ne aittir.

•Veli Adı Soyadı ve imzası eklenmesi zorunludur. (Veli İzni alınmış sayılacaktır)

•Dereceye giren resimlerin orjinalleri Belediye tarafından teslim alınacaktır.

• Değerlendirme sonucu 1. olan eserler Belediye tarafından belirlenen ilçenin belli noktalarındaki duvarlara grafiti sanatıyla işlenecektir.

•Gelen tüm eserler belediye tarafından uygun görülen şekilde billboardlarda kullanılacaktır.

• Gelen tüm eserler kitap haline getirilecektir.

• Yarışmaya katılan öğrenciler şartnamedeki tüm maddeleri kabul etmiş sayılırlar.

BAŞVURU

Başiskele Belediyesi Başkan Whatsapp Hattı 0533 191 19 80 numaralı hattımıza (Öğrenci Ad Soyadı, T.C Kimlik No, Veli Adı Soyadı, Adres, Okulu, Sınıfı, Telefon Numarası, resmin kısa hikâyesi) bilgileri eklenerek başvurular yapılacaktır.

Yarışma ilgili sorularınız için iletişim telefonu: 444 41 10

Yarışma ile ilgili duyuruların takip edilebileceği web adresi: www.basiskele.bel.tr

SEÇİCİ KURUL

• Eserler yarışma jürisi tarafından değerlendirilecek ve dereceler belirlenecektir.

Yarışma Jürisi: Jüri Başkanı:  Birgül TAŞÖREN Görsel Sanatlar Öğretmeni

Jüri Üyeleri: