HABERLER
BELEDİYEDEN ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK
Orjinal Resim
22.09.2016 11:00:44

Öğrencilere trafik kurallarına uygun davranışlar kazandırılması, trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmak amacıyla Kocaeli’nin en büyük ve en donanımlı Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapımına Başiskele Belediyesi tarafından başlandı. Tesviye çalışmaları tamamlanan Trafik Eğitim Parkı sayesinde Başiskele’nin şanslı çocukları trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenme imkânı bulacak. 

Başiskele Belediyesi’nin Barbaros Mahallesi’nde yapımına başladığı Trafik Eğitim Parkı tamamlandığında yüzlerce öğrenci genel trafik eğitimleri, ilk yardım dersleri ve trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenme imkânı bulacak. 7 den 70’e her kesime hizmet sunmaya devam eden Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz artan yapılaşmayla birlikte nüfusun ve araç trafiğinin de artmaya başladığı Başiskele’de yapımını başlattığı Trafik Eğitim Parkı sayesinde çocuklar küçük yaşlarda bilgilendirilecek. 

Bu eğitimlerin verileceği Trafik Eğitim Parkının yapım çalışmaları için Barbaros Mahallesi Gazi Osman Paşa Caddesi üzerinde 7 bin m² alan içerisinde yapımına başlanan eğitim parkı kısa sürede tamamlanacak. Yaklaşık bin 500 m² çocuk oyun alanında kepçe temalı oyun grubu, yer trambolini,  kuluçka salıncaklar, tahterevalli, salıncak, zıp zıp, 2 kameriye, kubbe çatılı fitness grubu, bank, bitkisel alan, 28 araçlık mini araç otoparkı bulunurken, Trafik parkı içerisinde 150 m² trafik bilgileri eğitim binası, trafik eğitim amfisi, çelik konstrüksiyon üst geçit, piknik masaları, benzin istasyonu yeri, yeni başlayanlar için kısa süreli mini alıştırma alanı, bisiklet yolu, bisiklet park yeri, köprülü yonca,  2 adet durak, banklar, 28 araçlık mini araç park yeri, trafik levhaları, sinyalizasyonlar bulunacak.
 

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım