HABERLER
SEMT KONAĞINDA AŞURE ETKİNLİĞİ
Orjinal Resim
20.10.2016 13:48:44

Başiskele Belediyesi’nin örnek projelerinden Semt konakları yeni kurs kayıtları ve etkinliklerine başladı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın seçim beyannamesinde söz vermiş olduğu mahalle konakları projesi vatandaşlar tarafından son derece ilgi görüyor. Hızlı bir şekilde kurs kayıtlarına başlayan semt konakları yıllık etkinlik planlarını da rutin şekilde hayata geçirmeye devam ediyor.

Önceki gün aşure ayı sebebiyle geleneksel olarak 3 yıldır mahalleli ile birlikte semt konağı çalışanların yapmış olduğu aşureler vatandaşlara dağıtıldı. Yaklaşık 200 kişilik pişirilen aşure, ayın maneviyatına uygun şekilde imece usulü ile yapılarak tüm mahalledeki komşulara ikram edildi. Semt konağına davet edilen kursiyerler ve katılımcılar bizzat semt konağında aşurelerini paylaşmış oldular. Aynı zamanda semt konağı çalışanları bizzat kendi elleriyle yapmış oldukları aşureleri tepsiler ile komşu ve esnaflara ikram etti.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın komşulukların pekiştirilmesi, kadın, yaşlı, genç, çocukların beceri, yetenek kursları ve etkinliklerde kaynaşması, kardeşliklerin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük önem arz eden bu etkinliklerin her geçen gün artması için semt konaklarına yatırımına önem verdiği gözleniyor.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım