HABERLER
VALİ GÜZELOĞLU BAŞİSKELE ESNAFIYLA BİR ARADA
Orjinal Resim
28.11.2016 15:36:15

1348 esnafın faaliyet gösterdiği Başiskele’de Kocaeli Pazarcılar Odası’na bağlı esnaflar, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile bir araya geldi. Başiskele Soğuksu Tesislerinde düzenlenen toplantının ardından Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası ile yapımı devam Kocaeli’nin en büyük kapalı semt pazarını misafirlerine gezdirdi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ilçe esnafları ile düzenlendiği toplantılarından bir yenisini Başiskele’de gerçekleştirdi. Esnafla buluşma programına Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca, Kocaeli Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Kocaeli Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkan Vekili Serkan Boztürk, Kocaeli Bakkallar Odası Başkanı Bayram Kütük,  Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, Kocaeli Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, Pazarcı ve Emlakçı Esnafı Nail Kurter ile Başiskele esnafı katıldı.

Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya konuşmasında: “Ekonominin dünyanın her yerinde iniş ve çıkışlarla dolu olduğunu, ekonomiye dokunabilmek için ekonomiyi yönlendiren aktörlere dokunmak lazım. Sayın valimizin bu yönü bizi açıkçası çok gururlandırıyor. Böyle bir araya geldiğimizde moral ve motivasyonumuz artıyor. Ben 27 yıldır kamu hizmetindeyim, yönetim ve iletişimi sayın valimiz sayesinde net olarak öğrenmiş oldum. Kocaeli’de 35 bin 948 aktif esnafımız var ve bunun 1348 tanesi Başiskele’de faaliyet gösteriyor.” dedi.

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya’nın ardından söz alan Kocaeli Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim: “En büyük başkanımız Kemal Kaya Başiskele’li, tüm siyasilerimiz Başiskele’li, Kocaeli Başiskele’den yönetiliyor. Hepiniz Başiskelemize hoş geldiniz.” dedi.

Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya ise konuşmasında:” Sayın valimize esnafa yakınlığından dolayı teşekkür ediyorum. İlçe ilçe gezerek esnafımızla bir araya gelen onların dertlerini dinleyen çözüm yollarını arayan valimize ilgilerinden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca ise konuşmasında: “Allah, esnafıyla yakından ilgilenen valilerimizi böyle ahi babalarımızı başımızdan eksik etmesin.” dedi.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise konuşmasında:”Merhum Mehmet Akif Ersoy’un ‘Ne irfandır veren ahlâka yükseklik, ne vicdandır; Fazîlet hissi insanlarda Allah korkusundandır’ sözünü hatırlatarak; bizim esnaflarımız Allah korkusundan bugüne kadar yapmış oldukları alışverişlerini hep helaliyle yapmışlar, her ne kadar sıkıntı çekseler de darda kalsalar da çevrelerine zarar vermemişler, fakir fukarayı gözetmişler ve onların boynu bükük olarak tezgâhlarının önünden geçmelerine müsaade etmemişler, ahilik kültürüyle çalışmışlardır. Belediye başkanı olduğumuz günden bugüne pazarcılar odamızla, esnaf odalarımızla kooperatiflerimizle sürekli birlikte çalıştık yeni kurulan Kocaeli Emlakçılar Esnaf Odası başkanımızla da bu süreçte birlikte çalışacağız. Başiskelemiz’in 7 Yıldızlı ölçüsünün dışına çıkmadan daha da ileriye gitmesi için gayret göstereceğiz, buna da canı gönülden inanıyorum. Sayın valimiz göreve geldiği günden bugüne bütün belediye başkanlarına bütün yöneticilerine ve halka açık her zaman yanımızda olmuştur. Bizler daha fazla çalışmak ve daha iyi şeyler yapmak için sayın valimizden enerji alıyoruz. Hem milli hem manevi hem de maddi olarak kendisinden güç alıyoruz. Onun değerleri bizim değerlerimizdir. Göstereceği her hedefe Başiskeleli esnaflar ve yöneticiler olarak hızlı koşar adımlarla kol kola gitmeye hazırız.” Dedi.

Başiskele Kaymakamı Ali Partal ise konuşmasında: “Valimiz başkanlığında ilçemizde birçok programlar gerçekleştirdik. İlçemize birçok yatırım yapılıyor, tercih edilen bir ilçe haline geldik. Yaşam standartlarımız her geçen gün yükseliyor.” dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu konuşmasında:”Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Çabamız ve amacımız devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar kılmaktır. Türkiye Cumhuriyetinin bölgesinde ve küresel ölçekte her zaman ve her an bu değerleri ile birlikte dostuna güven şüphesiz düşmanlarına, bu ülkenin birlik ve beraberliğine kastedenlere karşı korku veren bu gücünü milletin birlik ve beraberliğini koruyarak sürdürmemiz lazım. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar en son 15 Temmuz da bu ülkenin birliğini devletini demokrasisini ve değerlerini yok etmek isteyen hainlere karşı dimdik ayakta duran canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimizde sağlık diliyorum. Bizim dünyaya söyleyecek sözümüz dünyaya katacak çok büyük gücümüz var. Türk İslam kimliğinin kültürünün bu topraklarda yerleşmesinden itibaren Kocaeli’nin yurt olmasın Akçakoca Bey’den başlayarak bu toprakların bu inanç ve imanla yoğrulmasından itibaren değişmeyen hasretlerimiz. Bu noktada bütün bu değerlerin taşıyıcısı da bizi biz yapan bu değerlerin bugüne kadar sürdürülmesinin en canlı kesimi de esnaflarımızdır. Ahi Evran’dan gelen, Ahi Evran Hazretlerinin emanetini temsil eden, dilde, fikirde, işte birlik sergileyen, ahlaki ve imanı olgunlukta zirveyi hedefleyen, harama, yanlışa, haksızlığa kapalı olan ama sofrası, gönlü, kalbi her dem açık olan, ahlaken zirvede, edep misali bir Anadolu Türk kimliğinin temsilcisidir esnaf. Esnaf mutluysa, huzurluysa toplum da huzurlu ve mutlu demektir. Toplumun bütün kesimleri esnaftan yayılan ve esnaftan aldığı güvenle ayaktadır. Esnaf demek halk demektir. Bu ülkede birçok sıkıntı bertaraf edilmiş, ekonomik, sosyal, toplumsal sıkıntılar aşılmış ve geçilmişse esnafın çok büyük katkısı olmuştur. Biz insanımıza hizmet etmenin, esnafımıza hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz.” dedi.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım