OVACIK MAHALLESİ´NE 3 ADET YAYA KÖPRÜSÜ
2.12.2016 13:41:52

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın yatırımcı teşviki ile Ovacık Mahallesi kısa sürede cazibe merkezi haline geldi. Sektöründe öncü markaların yerini aldığı, sağlık alanında yapılan iki dev yatırımla yıldızı parlayan Ovacık Mahallesi’ne, D100 Karayolu üzerinde yol düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından iki adet yaya köprüsü kazandırıldı.

Başiskele Belediyesi, Başiskele’de bulvar, cadde ve sokaklarda düzenlemeler yaparken bir yandan da özellikle yayalar için ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Başiskele halkının talepleri üzerine karayolunun geçtiği ihtiyaç duyulan noktalara yaya üst geçitleri kazandıran Başiskele Belediyesi Ovacık Mahallesi D100 karayolu üzerine yürüyen merdivenli ve asansörlü yaya üst geçidini kazandırarak bu arterlerde güvenli ve konforlu geçiş sağladı. Yaya üst geçitlerindeki asansörler, özellikle engellilerin ve yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı. Ayrıca bu çalışmalar kapsamında aynı bölgede Kavakçılık Enstitüsü’nü ikiye bölen dere üzerine daha güvenli geçiş için yaya köprüsü yapıldı.