HABERLER
YÜKSELEN DEĞER BAŞİSKELE´YE 8´İNCİ SEMT KONAĞI
Orjinal Resim
7.07.2017 15:34:51

Açıldıkları günden bu güne sayısız aktivitenin düzenlendiği Başiskele Belediyesi Semt Konakları’nda uzman eğitmenler tarafından mahalle halkının istekleri doğrultusunda kurs ve seminerler düzenleniyor. Kişisel gelişimin yanında mesleki eğitim kursları da düzenlenen semt konaklarında çocuklar, gençler, kadınlar ve emekliler vakitlerini dolu dolu geçiriyor. Şark odaları, eğitim odaları, kütüphane ve bilgisayar odalarında sunulan tüm imkânlardan ücretsiz olarak faydalanılabiliyor.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz Başiskele ve halkının geleceğini düşünerek yaptığı planlamalarla bölgenin eğitim, kültür, turizm alanlarında, yatırım teşvikleri ile yükselen bir değer olmasına olanak sağlıyor. Bunların en güzel örneklerinden biri olan, komşuluk kültürünün pekişmesine olanak sağlayan, eğitim, kültür, sağlık gibi hizmetleri vatandaşın ayağına getiren semt konakları projesi mahallelerde giderek yaygınlaşıyor.

Her mahallenin farklı sosyo-ekonomik ve kültürel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, yerel halkın yaşam kalitesini artırmak, halkın sağlık, kültür, eğitim ve sosyal hizmetlere daha hızlı, kolay ve kaliteli biçimde ulaşmasını sağlamak, milli değerleri, komşuluk ilişkilerini ayakta tutarak çeşitli eğitim ve aktivitelerle bireylerin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmesine katkıda bulunuluyor.

Semt konaklarında ilk ve orta öğretim öğrencileri için dil kursları ve etüt sınıfları bulunuyor. Mahalledeki bayanlar için dikiş, nakış gibi beceri kursları düzenlenirken aynı zamanda ücretsiz psikolojik destek ve diyetisyen hizmeti de veriliyor. Belirli aralıklarla sağlık taramaları ve seminerler de düzenleniyor.

Sepetlipınar Mahallesi Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi, Serindere, Camidüzü, Doğantepe, Yeşilkent, Vezirçiftliği, Bahçecik Şehit Engin Özkaradeniz Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi’nin hizmet verdiği semt konaklarının ardından bu kez Tepecik Mahallesi ve çevresine hizmet verecek semt konağı için Başiskele Belediyesi tarafından ilk adım atıldı.

2 dönüm arazi içerisine yapılacak ve zemin artı 2 kattan oluşacak semt konağının 750 metre kullanım alanı olacak. Semt Konağının zemin katında düğün salonu, birinci katında çay ocağı, eğitim odası ve muhtarlık odası, ikinci katında ise şark odası ile eğitim odası bulunacak.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım