HABERLER
Başkan Ayaz´dan Engelliler Haftası Mesajı
Orjinal Resim
10.05.2018 17:44:57

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, 10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Ayaz, her engelli vatandaşın doğuştan bir engelle doğmadığını belirterek, kiminin hastalıktan, kiminin terörle mücadele sırasında, kiminin iş veya trafik kazasında, kiminin de başka sebeplerle daha sonradan engelli olabileceğini ifade etti.

Başkan Ayaz, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Engellilik yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren toplumsal bir olgudur. Sosyal devlet anlayışıyla ülkemizde son yıllarda yaşanan büyük gelişim ve değişim ile beraber engelli vatandaşlarımızın eğitiminden, istihdamına, ayrımcılıkla mücadeleden, erişebilirliklerine ve toplumsal yaşama katılmalarına kadar pek çok alanda geliştirilmesi gereken tedbirler hayata geçirilmiştir. Sosyal belediyecilik alanında önemli adımlar atan Başiskele Belediyesi olarak bizler de engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin devamlı yanlarında olduk. Onlara maddi ve manevi destek olduk. Belediye hizmetlerimizi yürütürken engelli vatandaşlarımızı hep ön planda tutarak onlara pozitif ayrımcılık yapmanın gayreti içinde olduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana her alanda olduğu gibi engellilerimizin sorunlarının çözümü konusunda da adeta çağ atladık.

Başiskelemiz’in daha yaşanabilir olması, değerine değer katması için kat ettiğimiz mesafenin en önemli motivasyon kaynağı inancımızdır. Bizim inancımızda engelliler Rabbimizin bir imtihan vesilesidir, sınamasıdır, bağışlanma vesilesidir. Pek çok toplumda engelliler bir yük olarak görülürken ve buna göre muamele görürken, bizde tam tersine bir lütuf olarak kabul edilir. Bunun bilinci ve inancıyla 10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nı tebrik eder, tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine selamlarımı, saygılarımı iletirim.”

Dünya Engelliler Haftası, 10 - 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası, 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası, Engelliler Haftası
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım