İhtiyaç Fazlası Kıyafetler Çöpe Değil Kumbaraya
13.05.2018 17:47:10

Geri dönüştürülebilir atıklar konusunda farklı çalışmalar gerçekleştiren Başiskele Belediyesi, yıllardır doğanın korunmasına ve ekonomiye katkı sağlarken şimdi de hem doğaya hem ihtiyaç sahiplerine katkı sağlayacak bir çalışmaya imza atıyor.

İnsan hayatının en temel ihtiyaçlarından biri olan yiyecek ve içeceklerin geriye dönüştürülebilir ambalaj atıklarını değerlendiren Başiskele Belediyesi, ihtiyaç fazlası giysi ve kıyafetleri de bu kapsamda değerlendirecek.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmayla belirlenen 52 noktaya koyulacak giysi, ayakkabı ve tekstil kumbaralarında toplanan malzemeler belediyenin hayır çarsında toplanacak. Kullanılabilir ve tekrar giyilebilir durumda olan kıyafetler ihtiyaç sahiplerine, kullanılamaz durumda olanlar da geri dönüşüme gidecek.