Barbaros Kapalı Semt Pazarının Temeli Atıldı
22.06.2018 14:38:21

Mahalle sakinlerinin ve pazarcı esnafının hayatını kolaylaştıracak kapalı semt pazarlarından bir yenisi Başiskele Belediyesi tarafından ilçenin en yüksek nüfusuna sahip olan ve modern yaşam alanlarıyla gelişen Barbaros Mahallesi’ne yapılıyor. Kullar Yakacık Mahallesi ve Yeniköy Merkez Mahallesi’nde hizmete giren semt pazarlarının ardından ilçenin üçüncü ve modern kapalı semt pazarı Barbaros Mahallesi’nde şekilleniyor. Mahalle halkı ve pazarcı esnafının taleplerini yerine getiren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, kapalı semt pazarları ile geleneksel pazar yerlerini çevresel sorunlara neden olmayacak şekilde sağlıklı ve modern hale dönüşüyor.

Bunlardan biri olan ve rekreasyon alanı ile birlikte 13 bin 270 m2 alanda yapımına başlanılan Barbaros Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nın kullanım alanı 2 bin 640 m2 olacak. İdari bina ve sosyal tesis, mescit, Bay Bayan engelli wc. Zabıta odası, çay ocağı, çocuk oyun parkı, dinlenme ve oturma alanları ile 124 araçlık otopark bulunacak kapalı Pazar yeri zemin betonunun atılmasıyla şekillenmeye başladı.

3_22062018153738-5_1024_768.jpeg Orjinal Resim