Başiskele Gençlik Merkezleriyle Fark Yaratıyor
Başiskele Belediyesi yaygınlaştırdığı gençlik merkezleriyle Kocaeli´de fark yaratıyor.
Başiskele´de Açılış Bayramı
Sosyal sorumluluk projesine bir yenisini daha ekleyen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz 8. Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi´ni Tepecik Mahal
Semt Konakları Yaz Kur´an Kursu Öğrencilerinden Yıl Sonu Göste
Başiskele Belediyesi ve Başiskele İlçe Müftülüğü tarafından Başiskele?deki semt konaklarında eğitimlerini sürdüren Kız Yaz Kur?an Kursu öğrencilerini

15 Temmuz´un Yıldönümünde Milli İrade Parkı´na Ziyaretçi Akını

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hainlere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Meydanlara inin” çağrısı üzerine ellerindeki Türk bayrakları ile darbecilere karşı dik duruş sergileyen kahraman vatandaşların ve şehadet mertebesine ulaşan 15 Temmuz şehitlerinin hatıraları, Başiskele ’de gelecek nesillere aktarılıyor. Başiskele Belediyesi tarafından yaptırılan ve açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımı ile 2017 yılında gerçekleşen 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nı aylık ortalama 500 kişi ziyaret ediyor. Parkta 15 Temmuz Şehitleri anıtlarının yanı sıra, Türkiye’deki darbeler tarihinin yer aldığı sergi salonu, bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, trafiğe kapatılan İstanbul Boğaz Köprüsü’nde yaşananlar ile o gece kullandığı kamyon ile objektiflere takılan Şerife Boz’un temsili figürleri de yer alıyor. “Allah bizi korudu” Parkı ziyarete gelen Başiskele Çocuk Üniversitesi öğrenicisi 11 yaşındaki Ecesu İrem, “Bu parkı çok güzel yapmışlar. Gerçekten 15 Temmuz’u anlata bir park. Ben çok duygulandım. Bizim vatandaşlarımız vatanına çok saygı gösteren, çok bağlı bireylerdir. Onları gördüğüm zaman çok duygulandım. İçim parçalandı. 15 Temmuz’da sokağa gitmiştim. Çok ağlamıştım ‘Ne yapacağız anne’ diye. Ama Allah bizi korudu. Askerlerimiz geldi” dedi. “Biz bir daha böyle bir kanlı darbe girişimine kesinlikle izin vermeyeceğiz” Bu parka herkesin gelmesi gerektiğini ifade eden 12 yaşındaki Ahmet Ali Ömeroğlu, “Darbe girişimi esnasında kamyon kullanan kadının maketini gördüm burada. Bize o gün yaşananları anlattılar. Şehitler Köprüsü’nün maketinden geçerken duygulandım. Buraya herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Biz bir daha böyle bir kanlı darbe girişimine kesinlikle izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. “Geleceğimiz bilinçlensin” “Öncelikle şunu söyleyeyim buraya geldiğimde çok duygulandım” diyen Gönül Asan, “Gerçekten o anları tekrar yaşadım. Çocuklarımızı getirdik buraya. Geleceğimiz bilinçlensin, bu Müslümanların ne şartlarla bu hakle geldiğini, ne şartlarla birleştiğini bilsin istedik. Bu vatan, bu bayrak, bu millet öyle kolay yıkılamaz. Bu sadece Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan bir suikast değildir. Bütün Müslümanlara Türkiye’yi bölmek isteyenlerin yaptığı bir şeydir” ifadelerini kullandı.

Tarih 13.07.2018 21:11:19