Başkan Ayaz´ın Eğitime Desteği Ülke Sınırını Aştı
Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz´ın talimatı ile Azez´de ki Suriyeli çocuklara okul.
Daha Yeşil Daha Temiz Bir Dünya İçin Hazırız
İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için hareket
Başkan Ayaz´dan Eğitime Desteğe Devam
Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz´ın eğitime ve 7 Yıldızlı Kent Başiskele´deki okullara desteği sürüyor.

Semt Konaklarında Yeni Dönem Başladı

Başiskele Belediyesi’nin, ilçenin dört bir köşesine açtığı semt konaklarında yeni eğitim ve öğretim dönemi çeşitli branşlarda açılan kurslarda eğitimler başladı. Kurslara Başiskeleli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Marmara bölgesinin yükselen değeri 7 Yıldızlı Kent Başiskele’de Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, 7’den 70’e kadın - erkek herkesin sosyal yaşamda bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine, milli ve manevi değerlerin yeniden yeşertilmesine büyük önem veriyor. Bu kapsamda Başiskele Belediyesi tarafından birçok mahallede faaliyetlerini dürdüren semt konakları yeni eğitim dönemine Halk Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle başladı.

Semt konaklarında eğitim, sağlık ve kültür alanında birçok kurs ücretsiz olarak mahalle halkına sunulurken öğrenciler ve bayanların haricinde emekliler de semt konaklarından faydalanabiliyor. Başiskele Semt Konakları ve Sosyal Yaşam Merkezleri’nde bu dönem dikiş, el nakışı, Kur’an-ı Kerim, tefsir, ahşap boyama, örgü, resim, iğne oyası, filografi, mefruşat, ilk yardım, spor, mental aritmetik, uygulamalı tiyatro ve yetişkin okuma yazma kursları verilmeye başlandı. Bu yıl da kurslara vatandaşlardan yoğun başvuru oldu.

Sepetlipınar, Yeşilkent, Şehitekrem, Doğantepe, Camidüzü, Vezirçiftliği, Serindere ve Tepecik mahallelerinde hizmet veren semt konaklarında düzenli olarak eğitim ve seminerler düzenleniyor.  Semt konaklarında kurslara katılım sağlayanlarla bir araya gelerek, istek, öneri ve taleplerini birebir yerinde dinleyen Başkan Ayaz istekleri yerine getiriyor. Semt Konakları hakkında konuşan Başkan Ayaz, “Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezlerimiz mahalledeki vatandaşlarımızın ikinci uğrak adresi şeklinde hizmet vermeye devam ediyor. Bu hizmet kapsamında talep edilen tüm kurs ve etkinlikler planlanıyor ve ilçe halk eğitim müdürlüğümüz kanalıyla eğitimciler temin ediliyor. Vatandaşlarımızın konaklarımızdaki bu etkinliklere yoğun ilgi göstermeleri bizleri çok mutlu ediyor. Katılım sağlayan tüm komşularımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Başiskele’de hizmet veren Semt Konakları ve Sosyal Yaşam Merkezleri:

•             Vezirçiftliği Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi

•             Şehit Engin Özkaradeniz Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi