HABERLER
Başiskele´nin Eğitime Desteği Sınırları Aştı
Orjinal Resim
18.10.2018 12:11:07

Başiskele Belediyesi ve İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Azez ilçesindeki İHH Uluslararası Şam Üniversitesindeki öğrenciler için erkek öğrenci yurdu açtı.

Dualar eşliğinde açılışı yapılan öğrenci yurdun, bölgede barışın ve huzurun kalıcı olması dileğiyle zeytin ağacı fidanları dikildi.

Açılışa Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, beraberindeki heyet ve üniversitenin kurucusu İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) yetkilileri katıldı.

Konteynırlardan oluşan erkek öğrenci yurdunda 240 öğrenci barınacak. Yatakhaneler iki katlı ranzalardan oluşuyor. Etüt salonlarının bulunduğu öğrenci yurdunda, çamaşırhane ve duş kabinleri de yer alıyor.

BAŞKAN AYAZ: ELİMİZDEKİ İMKÂNLARI SEFERBER ETTİK

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz heyetle Azez’e giderek 62 konteynerden oluşan yurdun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta açıklama yapan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, "İHH yetkililerinden Suriye’de erkek öğrenci yurdu ihtiyacı olduğunu öğrendik. Biz de Başiskele Belediyesi olarak elimizdeki imkânları kullanarak İHH'nın kurduğu Uluslararası Şam Üniversitesi’nde 3 ay önce çalışmaları başlattık." dedi.

“SURİYE HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tesisin 50 yılı aşkın kullanım garantisi bulunduğunu belirten Başkan Ayaz, Başiskele Belediyesi olarak Suriye halkının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Hayata geçirdikleri sınır ötesi yardımdan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Hüseyin Ayaz emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İnşallah bu savaş son bulacak ve Suriye’de de hayat normale dönecek.” dedi.

BAŞİSKELE’DEN AZEZ’E

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın talimatı ile Yeniköy Merkez Mahallesi’nde daha önceleri öğrenci yurdu olarak kullanılan 62 adet konteyner, 3 ay önce 30 tıra yüklenerek Suriyeli çocuklar için yola çıkmıştı. Başkan Ayaz’ın desteği ile Azez’e şimdi bu prefabriklerden yurt yapıldı ve çocukların eğitim konusunda büyük bir açığı kapatıldı.

SERKAN ÖKTEM: SURİYE’NİN GELECEĞİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAKLAR

İHH Suriye çalışmaları Koordinatörü Serkan Öktem, ”Bugün burada Başiskele Belediyemiz ile birlikte savaşın zor şartlarında eğitimlerini sürdüren öğrenci kardeşlerimize tam teşekküllü bir yurt yapımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah öğrencilerimiz bu yerleşkede rahat bir şekilde çalışıp Suriye’nin geleceğinde önemli yerlere gelecekler. Bu hayırlı açılışa vesile olan herkesten Rabbim razı olsun.“ ifadelerini kullandı.

İHH Uluslararası Şam Üniversitesi öğrencilerinden Muhammed Talib, "Evim üniversiteye uzak. Kalacak yer sıkıntısı yaşıyorduk. Açılışı yapılan yurtla daha da rahatladık. Bizlere sağladıkları katkılardan dolayı üniversite idaresine ve Türk kardeşlerimize teşekkür ederiz." diye konuştu.

İHH Uluslararası Şam Üniversitesi 950 kayıtlı öğrencisiyle, 2016 yılından bu yana Suriye’nin kuzeyindeki Azez ilçesinde eğitim veriyor.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım