Eğitimde Yıldız Başiskele´den Şanlıurfa´ya Gönül Köprüsü
28.11.2018 16:06:14

Başiskele’de eğitime büyük destek vererek Başiskele’yi eğitimde yıldız bir kent haline getiren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli sınırları dışındaki okullara da yardımını sürdürüyor.

Başiskele Belediyesi AR-GE Kurulu tarafından hayata geçirilen “Her Bağış Yeni Bir Umut” projesiyle Şanlıurfa’ya gönül köprüsü kurularak zor şartlarda okuyan öğrencilere yardım eli uzatıldı.

Proje kapsamında Başiskele’de bulunan okullardan, belediye personelinden, esnaf ve vatandaşlardan toplanan yardımlar Başiskele Belediyesi Başkan Yardımcısı Sema Arat ve AR-GE ekibi tarafından Viranşehir Arıtır İlkokulu’na ulaştırıldı.

Kırtasiye malzemeleri, kitap, defter, kıyafetlerden oluşan 100 adet koli her öğrenciye özel olarak paketlenerek öğrencilere teslim edildi. Başiskele Belediyesi Strateji Müdürü Duygu Temür, AR-GE ekibi üyeleri Demet Aslan, Damla Aykut, Sevde Ayaz, Pelin Korkut ve Büşra Yaman tarafından dağıtılan hediyelerini teslim alan öğrenciler çok mutlu oldular. Sevinçleri yüzlerinden okunan öğrenciler hediyeler için teşekkür ettiler.

Bağış yapılacak okulun seçiminin Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz tarafından bizzat yapıldığı bildirilirken projenin 2 ay sürdüğü açıklandı. Bu süreçte yoğun mesai harcayan, vefakâr ve fedakârca çalışan AR-GE ekibi, bağış ve yardımlarda bulunan herkese teşekkür etti.

Proje boyunca Viranşehir Arıtır İlkokulu öğretmeni Cihan Taştan ile sürekli iletişim halinde olunarak, öğrenci beden listesinin hazırlanması ve eksiklerin giderilmesi sağlanarak Başiskele’den Şanlıurfa’ya gönül köprüsü kuruldu.

VİRANŞEHİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ATEŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Başiskele Belediyesi gönüllü ekibimiz, daha sonra Viranşehir Öğretmen Evi’ne geçtiler. Burada gönüllü ekibimizi Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş karşıladı.

Sinan Ateş, örnek teşkil edecek projelerinden ötürü emeği geçen herkese teşekkür etti. Ekibimize ikramda bulunan Ateş, çeşitli hediyeler takdim etti.

Viranşehir İlçe Kaymakamı Ömer Dereci de, gönüllü ekibimizi makam odasında ağırlarken, Başkan Yardımcısı Sema Arat'a plaket takdiminde bulundu.