Başiskele´de Çocuklara Eğlenceli Hijyen Eğitimi
29.11.2018 10:10:32

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Hijyen Eğitimi” seminerleri kapsamında Başiskele’deki kreş ve anaokullarında bulunan çocuklar bilinçlendiriliyor.

Başiskele Belediyesi, kreş ve anaokullarına yönelik başlatmış olduğu okul öncesi eğitim kurumları, kreşler ve anaokullarında hijyen bilincinin oluşturulması, el yıkamanın gerekliliği ve diş fırçalamanın ağız ve diş sağlığına önemine vurgulamak amacı ile eğitimler veriliyor.

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından doğru el yıkama yöntemleri çocuklara eğlenceli bir şekilde aktarılıyor. Günlük yaşantıda ellerin çevre ile her türlü bağlantıyı sağlayan, bu nedenle de en fazla bakteri barındıran organ olduğu, el yıkamanın çok sıradan ve günlük bir iş olması nedeniyle genellikle ihmal edildiği, insan sağlığını korumanın elleri temiz tutmakla sağlanacağı üzerinde duruldu. Çocuklara ağız ve diş sağlığının önemi anlatılırken nasıl diş fırçalanması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

Öğrencilere verilen eğitimlerin haftanın belirli günleri farklı okul öncesi eğitim kurumları, kreşler ve anaokullarında devam edeceği bildirildi.