HABERLER
Başiskele Belediyesi 140 Personel ve 32 Araçla Karla Mücadeleye Hazır
Orjinal Resim
12.12.2018 14:47:35

Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Karla Mücadele Çalışma Programı kapsamında ilçe sınırları dâhilinde ikamet eden tüm halkın günlük hayatta kış ayı olması sebebiyle karşılaşabilecekleri kötü koşulları en aza indirerek halkın huzur ve memnuniyetinin sağlanması amaçlanıyor. 

Başiskele Belediyesi’nin oluşturduğu Karla Mücadele nöbetçi ekipleri yolların açık kalması, ulaşımın aksamaması için gece ve gündüz karla mücadele edecek. Geçtiğimiz yıllarda bu konuda örnek çalışmalar sergileyen Başiskele Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, Meteoroloji Müdürlüğünden gelen veriler doğrultusunda erken müdahale ile yaptıkları çalışmalar sayesinde gerek ilçe merkezi gerekse yüksek kesimlerde trafik akışında hiçbir sorun yaşanmamıştı.

Başiskele Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğünün 2019 yılı Karla Mücadele Eylem Programı Kapsamında; 13 Adet JCB, 4 Adet Tuz Atma Kamyonu, 5 Adet Greyder, 3 Adet Loder, 3 Adet Damperli Kamyon, 4 Adet Ara Sokaklara Tuz Atmak İçin Kamyonet ile 140 personel görev yapacak.

İlçe sınırları dâhilinde karla mücadele kapsamında görev alan iş makinaları dışında; Kaldırımlar, okullar, camii önleri, giriş-çıkışları ve merdivenleri, sağlık ocakları giriş çıkışları, toplu taşıma kooperatifleri giriş-çıkışları el ile süpürülerek temizlenecek, tuzlanacak. Başiskele Belediyesi’nin yaklaşık 2 bin 500 ton tuz stoku bulunuyor.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım