Başiskele´de "7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası"
12.04.2019 14:55:17

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, “7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası” kapsamında ilçede çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi.

Başiskele’de 7’den 70’e insanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşam bilincine kavuşması için Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde genel sağlık, diyetisyenlik ve psikolojik danışmanlık gibi hizmetleri vermeye devam ediyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, “7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Başiskele Belediyesi Hizmet Binası içerisinde, vatandaşlara ve personellere yönelik ücretsiz kan şekeri ve tansiyon ölçümleri gerçekleştirdi. Belediyenin hemşire ve doktoru tarafından yapılan ölçümler sonucunda, 45 vatandaşa ve personellere bilgilendirmeler ve gerekli yönlendirmeler yapıldı.

ÇOCUKLARA HİJYEN EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, toplum sağlığını korumak için sürdürdüğü hijyen eğitimleri programlarına devam ediyor.

İlçe genelinde bulunan okul öncesi öğrencilerine yönelik düzenlenen hijyen eğitiminde çocuklara el yıkama başta olmak üzere hijyen alışkanlıkları kazandırılması hedefleniyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak Kullar Merkez Kur'an Kursu'nda 75 öğrenciye hijyen eğitimi verdi.