HABERLER
Başiskele´de Bayram Temizliği
Orjinal Resim
31.05.2019 15:32:31

Başiskele Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi ilçe genelinde temizlik, çevre düzenleme, bakım ve onarım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün talimatıyla tüm belediye birimleri Başiskeleli vatandaşların Ramazan Bayramı’nda herhangi bir mağduriyet yaşamaması, rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için seferber oldu.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ana arterleri, sokak ve caddeleri, çöp toplanma alanlarını özel araçlarla süpürdü. Kalabalık bir ekip tarafından, yürütülen çalışmalarda yollar tayzikli su ile yıkanıyor. Hava sıcaklarının artmasıyla kötü koku oluşumunu engellemek için de çalışma gerçekleştiren temizlik ekipleri, kentin farklı noktalarında yer alan çöp konteynerlarını dezenfekte edip yıkadılar.

MEZARLIKLARDA BAKIM VE TEMİZLİK

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Mezarlık Hizmetleri Birimi tarafından kurulan ekipler, ilçede bulunan mezarlık ve şehitliklerin bayram temizliği ve bakımını sürdürüyor.

Ramazan Bayramı’nda vefat eden yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak için ilçede bulunan 74 mezarlıkta ve şehitliklerde temizlik, bakım ve onarım çalışmaları başlatan belediye ekipleri, yabani otların kesimini ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdi.

PARK VE BAHÇELER DE BAYRAMA HAZIR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, özellikle halkın park, bahçe ve yeşil alanları daha çok kullanacağı dönemin gelmesi ile birlikte park, bahçelerde bakım-onarım ve temizlik çalışmalarını hızlandırarak buraları da bayrama hazır hale getiriyor.

İlçe genelindeki tüm yeşil alanlarda yabani otların temizlenmesi, çimlerin biçilmesi işlemlerini yürüten ekipler, parklardaki oyun gruplarında bulunan aksaklıkları giderdiler. Kırık ekipmanların tamir ve onarımını gerçekleştiren ekipler, daha sonra hava şartları dolayısıyla boyası dökülen ve paslanan çocuk oyun grupları ve spor aletlerini boyadı.

BORDÜR BOYAMA ÇALIŞMASI

Başiskele’de kış aylarında yağmurdan çamurdan, yaz aylarında ise sıcaklardan etkilenip boyaları kalkan ve silinen cadde ve sokaklardaki bordür taşları boyanarak yenileniyor. Sarı ve beyaz renkte boyanan orta refüj ve kaldırım bordürleri araç sürücüleri için uyarıcı olurken, cadde ve sokakların görünümüne canlılık getirmesinin yanında, temiz ve estetik bir görüntü oluşturuyor.

Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün talimatı üzerine harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaşanması muhtemel kazaların önlenmesi, yayaların ve araç sürücülerinin güvenle yolculuk yapabilmesi için bir takım önlemler alarak orta refüj ve kaldırım bordürlerinde boyama çalışmaları gerçekleştirdiler.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım