Kurban Atıkları Anında Toplanacak
07.08.2019 13:54:39

Başiskele Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşları mağdur etmemek için her türlü hazırlıkları tamamladı.

Hazırlanan program çerçevesinde belediye ekipleri, bu Kurban Bayramı’nda da vatandaşların hizmetinde olacak. Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün personellerinden oluşacak ekipler, bayram süresince kurban atıklarını toplamak için ilçenin 37 mahallesinde görevde olacak.

Yaklaşan Kurban Bayramı’nı vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için gerekli tedbirleri alan Başiskele Belediyesi'nin ilgili birimleri, bayram süresince vatandaşlardan gelebilecek talepleri yerine getirecek. Bayramın birinci ve ikinci günü 8, üçüncü günü 5, dördüncü günü ise 2 ayrı ekiple ilçenin her mahallesinde, kamyon ve iş makineleriyle hizmet verecek ekipler, kurban atıklarını çevreyi kirletmeden ve pis kokuya sebep vermeden anında toplayacaklar.

Ayrıca BAŞTİM Çağrı Merkezi, vatandaşlardan gelen istekler için bayram boyunca telefon başında olacak. Çağrı Merkezi ekiplerimiz, vatandaşların acil ihbar ve şikâyetlerine bu bayramda da cevap verecek. Özellikle kurban kesen vatandaşların kurban atıklarını en yakın çöp konteynerlerinin yanına çıkarmaları ve 444 41 10 numaralı telefonu arayarak bilgi vermeleri gerekiyor.

EVSEL ATIKLAR YİNE DÜZENLİ TOPLANACAK

Bayram süresince evsel atıklar yine düzenli olarak toplanacak. Zabıta ekipleri görev başında olacak, cenaze hizmetleri devam edecek. Olası durumlarda hayvanı kaçan kurban sahiplerinin imdadına Temizlik işleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kurban timi yetişecek. Gerekli durumlarda ise veteriner hekim de Kurban Bayramı süresince vatandaşların hizmetinde olacak.