Mezarlıklar Kurban Bayramı´na Hazırlanıyor
07.08.2019 15:52:48

Başiskele Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar tarafından yoğun olarak ziyaret edilen mezarlıklarda temizlik, yabani ot biçme ve bakım çalışmalarına başladı.

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Mezarlık Hizmetleri Birimi tarafından kurulan ekipler, ilçe genelinde bulunan mezarlık ve şehitliklerin bayram temizliği ve bakımını sürdürüyor.

Kurban Bayramı’nda vefat eden yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak için ilçede bulunan 74 mezarlıkta ve şehitliklerde temizlik, yabani ot biçme, bakım ve onarım çalışmaları başlatan belediye ekipleri, yabani otların kesimini ve çevre düzenlemesini gerçekleştiriyor.

BAYRAMDA MEZARLIKLAR ÇİÇEKLERLE RENKLENECEK

Başiskele Belediyesi, vatandaşların Arefe günü ve bayram boyunca yoğun bir şekilde ziyaret ettiği mezarlık ve şehitliklerde süs çiçeği dağıtma geleneğini bu bayram da devam ettirecek.

Vatandaşların yapacağı kabir ziyaretlerinde gerek duyacağı oturma taburelerinden, su bidonlarına, bahçe toprağından çapaya kadar tüm malzemeleri hazır eden ekipler, mezarlık girişlerinde vatandaşlara mevsimlik süs çiçekleri dağıtacak.