Başiskele´de Okul Kantinleri Denetlendi
26.09.2019 12:14:09

Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ilçe sınırlarındaki kamu ve özel okulların kantinlerini denetledi.

Gıda ve işyeri, pazar denetimlerini rutin şekilde yapan, 7 gün 24 saat Başiskeleliler’in hizmetinde hazır bulunan Zabıta ekipleri, ilçede bulunan okulların kantinlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Çocuklarımızın Güvenliği, Ebeveynlerimizin Rahatı İçin Kantinlere Denetim

Başiskele’de eğitime ve öğrenciye büyük değer veren Başiskele Belediyesi ilçe sınırları içerisindeki okul kantinlerini mercek altına aldı. 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kamu ve özel okulların kantinlerinin evrak ve ruhsat denetimleri başta olmak sağlık ve hijyen bakımından denetledi.

Okul kantinlerinde bulunan gıda maddelerini inceleyen zabıta ekipleri, hijyen, iş yeri açma çalışma ruhsatı, gıda maddesi ürünlerinin hazırlanması, çalışma ortamı, çöp kovalarının kullanımı, ilk yardım malzemelerinin hazır bulunuşu, yangına karşı alınan tedbirler, haşere ve kemirgenler için alınan önlemler gibi bir çok konuda denetim gerçekleştirdi. Okul kantinlerinde hazırlanarak satılan tost, sandviç gibi bozulabilecek gıda maddelerinin insan sağlığı açısından yüksek risk taşıması dolayısıyla kantin görevlilerini özellikle uyaran ekipler, kurallara uymayan işletme sahiplerine cezai işlemler uygulanacağını bildirdiler.

Yapılan denetimlerde okul kantinlerinin belirlenen kurallara uyduğunu ifade eden ekipler, denetimlerin periyodik olarak devam edeceğini bildirdiler.