Çocuk Trafik Eğitim Parkı´nda Çocuklar Bilinçleniyor
07.11.2019 09:31:56

Başiskele Belediyesi tarafından Kocaeli’de bir ilke imza atılarak hayata geçirilen, ülke genelinde örnek ve öncü olma özelliği taşıyan Başiskele Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler sürüyor.

Geleceğin teminatı çocuklarımızın trafik eğitimini küçük yaşlarda kazanmalarını sağlamak ve trafikte kurallara uyan bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla hizmete açılan ve çevre ilçelerden illerden yoğun ilgi gören Başiskele Çocuk Trafik Eğitim Parkı, anaokulu ve ilkokul öğrencilerini misafir ediyor.

Başiskele Çocuk Trafik Eğitim Parkı yetkilileri tarafından organize edilen eğitimler kapsamında son olarak Vezirçiftligi Kur’an Kursu’ndan 43 öğrenci ve Derince Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi’nden 27 öğrenci uzman ekipler eşliğinde yayaların ve araç sürücülerinin uyması gereken kuralları uygulamalı olarak öğrendiler. Çocuk Trafik Eğitim Parkı Sorumlusu Kadir Erbay ve Mümin Turan tarafından öncelikle çocuklara sinevizyon gösterisiyle teorik bilgiler verildi. Öğrenciler trafik kuralları ile ilgili animasyon filmler de izledikten sonra uygulama için park alanına geçtiler. Kadir Erbay eşliğinde yayaların ve sürücülerin uyması gereken kuralları yaşayarak ve deneyimleyerek öğrendiler. Ücretsiz olarak verilen hizmetten çok memnun kalan öğrenciler hem eğlendiler, hem öğrendiler.

BAŞKAN ÖZLÜ: “ÇOCUKLAR İÇİN HER HİZMET ÖNEMLİ”

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, çocuklar için yapılan her çalışmanın, her hizmetin geleceğimiz için çok önemli ve değerli olduğunu vurgulayarak, “Belediye olarak trafik eğitim parkımızda geleceğimiz olan çocuklarımızı şimdiden trafiğe hazırlıyoruz. Çocuklarımız burada hem teorik hem de pratik eğitimlerini alıyorlar. Çocuklarımıza bizim burada aşılamaya çalıştığımız şey, her geçen gün artan nüfusumuzla birlikte trafik yoğunluğumuzun da artması dolayısıyla, bilinçli yaya ve ileriki yıllarda bilinçli sürücü olmasını sağlayarak daha mutlu, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmak. Bunun için biz de küçük yaşlarda çocuklarımıza bu bilgileri, kuralları ve alışkanlıkları kazandırarak onları hayata hazırlamaya çalışıyoruz.”

Derince_Mehmet_Akif_Ersoy_BilgiEvi1_07112019093148-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Derince_Mehmet_Akif_Ersoy_BilgiEvi2_07112019093148-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Derince_Mehmet_Akif_Ersoy_BilgiEvi4_07112019093148-5_1024_768.jpeg Orjinal Resim