HABERLER
Başiskele´de "Diyabet" Konuşulacak
Orjinal Resim
13.11.2019 12:14:34

Başiskele Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla ‘Diyabette Farkındalık’ semineri düzenleyecek.

 

Başiskele’de vatandaşların sağlığına büyük önem veren Başiskele Belediyesi, halk sağlığı konusunda birçok uygulamaya devam ederken, periyodik olarak belirli gün ve haftalarda düzenlediği eğitim ve seminerlerle de eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

 

Ülkemizde en sık rastlanılan hastalıklardan biri olan şeker hastalığı (diyabet), her geçen gün artış gösteriyor. Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü de, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle Başiskele’de vatandaşları bilinçlendirmek ve diyabet konusunda farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı.

 

Başiskele Belediyesi ve Medical Park Hastanesi iş birliğiyle vatandaşlara yönelik Yeniköy Kültür Merkezi Ahmet Özel Çok Amaçlı Tiyatro Salonu’nda 14 Kasım Perşembe günü saat 10:00’da eğitim semineri düzenlenecek.

 

Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Eda Demir Önal ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Kurnaz’ın katılımıyla gerçekleşecek seminerde “Her Yönüyle Diyabet” ve “Diyabette Anemi” konuları ele alınacak.

 

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kader Kaya, tüm Başiskelelileri bu önemli seminere beklediklerini ifade ederek, “Belediye olarak hemşerilerimizin sağlığını önemsiyoruz. Dünya Diyabet Günü’nde farkındalığı artırmak, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabetin hayatımız üzerindeki olumsuz etkisi ve alınması gereken önlemler konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu. 

 

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım