HABERLER
Diyabet Farkındalık Seminerine Yoğun İlgi
Orjinal Resim
15.11.2019 10:09:49

Başiskele Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla ‘Diyabette Farkındalık’ semineri düzenledi.

Başiskele’de vatandaşların sağlığına büyük önem veren Başiskele Belediyesi, halk sağlığı konusunda birçok uygulamaya devam ederken, periyodik olarak belirli gün ve haftalarda düzenlediği eğitim ve seminerlerle de eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Ülkemizde en sık rastlanılan hastalıklardan biri olan şeker hastalığı (diyabet), her geçen gün artış gösteriyor. Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü de, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle Başiskeleli’leri diyabet konusunda bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için Medical Park Hastanesi iş birliğiyle Yeniköy Kültür Merkezi Ahmet Özel Çok Amaçlı Tiyatro Salonu’nda eğitim semineri düzenledi.

Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Eda Demir Önal ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Kurnaz’ın katılımıyla gerçekleşen seminerde “Her Yönüyle Diyabet” ve “Diyabette Anemi” konuları ele alındı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerinde Doç. Dr. Eda Demir Önal, 1921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da Dünya Diyabet Günü düzenlendiğini ifade ederek, slaytlar eşliğinde diyabet, şekerin vücuttaki rolü ve insülinin etkisi, diyabet tipleri, diyabetin belirtileri, risk grupları, beslenme, egzersiz, diyabetin tanısı, diyabetin ortaya çıkarttığı sağlık sorunları ve diyabetli hastalarının yaşam kalitesi gibi konularda katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Diyabetle mücadele de ilk adımının onu öğrenmekle başladığını belirten Önal, sağlıklı bir yaşam için herkesin düzenli kontroller yaptırması ve sağlığını ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. Eda Demir Önal’ın ardından Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Kurnaz söz aldı ve katılımcılara diyabette anemi, demir eksikliği gibi bir çok konuda bilgiler verdi.

Seminerin soru-cevap kısmında konuşmacı uzman doktorlar, katılımcıların konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Seminerin sonunda konuşan Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Sema Arat seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti. Sema Arat, “Bu önemli gün ve haftalar vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesi konusunda çok önemli. Bunun gibi seminerler bildiklerimizi tekrarlamamızı ve bir farkındalık oluşmasına vesile oluyor. Umuyoruz ki hedefimize ulaşmışızdır. Bu tür hizmetlerimizi belediye olarak vatandaşlarımız için devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Sema Arat, daha sonra konuşmacılar Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Eda Demir Önal ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Kurnaz’a çiçek takdim etti.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım