Başiskele Belediyesi Personeline Yangın Tatbikatı
24.01.2020 17:19:21

Başiskele Belediyesi, hizmet içi eğitimler ile personelini bilinçlendirmeye devam ediyor.

Personelin iş sağlığı ve güvenliğini önemseyen ve bu konuda çok hassas olan Başiskele Belediyesi, personelinin olası yangınlara karşı eğitilmesini sağlıyor. Son olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline “Yangın Söndürme Eğitimi ve Tatbikatı” hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Temizlik İşleri Hizmet Binası’nda gerçekleşen eğitim Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi (KOBİTEM) eğitmenleri Recep Yayla ve Emel Zengin tarafından verildi.

"Yangınları önleme ve bilinçli müdahale" konusunda eğitim gören belediye personeline, yangına ilk 2 dakika içinde yapılan doğru müdahaleyle can ve mal kaybının önüne geçilebileceği anlatıldı. Ayrıca eğitmenler tarafından personele, olası bir durumda gerçekleşecek yangında araç ve gereçlerinin nasıl kullanılacağı konularında da bilgiler aktarıldı. Dış mekânda eğitmenlerce kontrollü şekilde yakılan ateşe belediye personeli tek tek yangın söndürme tüpüyle müdahale ederek yangını söndürme uygulamasını gerçekleştirdi.