HABERLER
Başiskele´de Hanımlara Büyük İmkan
Orjinal Resim
20.02.2020 16:03:52

Başiskele’de istihdama yönelik büyük atılımlar gerçekleştiren Başiskele Belediyesi, aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan kadınlara Symbol AVM’de mağaza açıyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, seçim beyannamesinde söz verdiği projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Başiskele Kadın El Emeği Projesi (BAŞKEP) ile vatandaşlardan büyük takdir toplayan Başkan Özlü, bu kez Başiskeleli kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışını kolaylaştırmak ve tüketiciye aracısız ulaşmasını sağlamak için ilçe sınırlarında yer alan Symbol AVM’de Başiskele Kadın El Emeği Mağazası açıyor.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınlara istihdam sağlamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmayı amaçlayan Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Başiskele’de ikamet eden kadınların kendi el emekleriyle evde ürettikleri aksesuarlar, dekorasyon ürünleri,  mefruşat, el işi örgü, dantel, dokuma,  takılar, resimler, tezhip ve hatlar, minyatür ve çiniler, ebrular, ahşap ürünler, cam objeler, süsler, işlemeler, hediyelikler vb. ürünlerin satışını sağlayacak. Symbol AVM’de açılacak bir mağazada satışa çıkarılacak ürünler, belediye personeli tarafından tüketiciyle buluşacak.

Projeye yoğun ilgi gösteren Başiskeleli kadınlar 17 Şubat 2020 tarihi itibariyle belediyeye başvuru yapmaya başladı. Başvuru formu doldurarak üyelik almaya başlayan ve her üyeden en fazla 3 ürün alan ekipler, ilgili komisyondan geçen ürünlerin de mağazada satışını gerçekleştirecek. Kadınlar böylece hem evde yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar hem de istihdam sağlanmış olacaktır. Başiskele Belediyesi’nin konu ile ilgili web sitesi üzerinden gerçekleştirdiği duyuru ise şöyle:

Kimler Başvurabilir?

  • Ürün sahibi bayanların Başiskele ilçesinde ikamet etmesi gerekmektedir.
  • Başiskele Belediyesi tarafından kurulan konusunda uzman kişilerin yer aldığı ürün kabul komisyon tarafından ürünlerin seçimi yapılacaktır.  Komisyondan geçer almayan ürünlerin kabulü ve satışı  sağlanmayacaktır.
  • Mağazamız üyelik sistemiyle çalışacaktır. Ürün vermek isteyen bayanlar önce üyelik formunu dolduracak sonra gerekli belgeleri getirecektir. Her üye için birer dosya tutulacak olup işlemlerden sonra ürünler imza karşılığı teslim alınacaktır.
  • Mağazamıza aksesuarlar, dekorasyon ürünleri,  mefruşat, el işi örgü, dantel, dokuma,  takılar, resimler, tezhip ve hatlar, minyatür ve çiniler, ebrular, ahşap ürünler, cam objeler, süsler, işlemeler, hediyelikler vb. gibi sadece el emeği ürünler kabul edilecek olup, gıda v.b. gibi ürünlerin kabulü sağlanmayacaktır.
  • Bu proje sosyal sorumluluk çerçevesinde yürütüleceğinden üyelerimizin ayrıca ticari faaliyette bulunmaması hususu hassasiyetle incelenecektir. Aksi tespit edildiğinde ürünler kabul edilmeyecek olup hiçbir şekilde satışına destek sağlanmayacaktır.
  • Ürünlerin fiyatlarını ürün sahibi belirleyecektir. Fakat fiyatların piyasa koşullarına uygun olmasına dikkat edilecek, ürün kabul komisyonu aynı zamanda ürünün kabul değerlendirmesi sürecinde doğru fiyatlandırma kriterini de baz alacaktır.
  • Mağazada depolama yapılmayacaktır. Alınan bütün ürünler hemen satışa sunulacaktır,
  • Ürünler mağazada en fazla 3 ay bekletilecektir. Üç ay içinde satılmayan ürünlerin üreticileri le iletişime geçilerek öncelikle fiyat güncellemesine gidilecek, akabinde satışı gerçekleşmeyen ürünlerin iadesi gerçekleşecektir.
  • Ürünler her ayın 1. ve 5. Günü arasında kabul edilecektir. Ödemeler ise satılması halinde belediyemiz tarafından belirlenen günde yapılacaktır.
  • Ürün çeşitliliğinin sağlanması, başvuru yapan herkesin bu hizmetten adil bir şekilde faydalanabilmesi için, hassasiyet gösterilecektir.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar?

Başvurular Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılacaktır.

Başvuruda İstenecek belgeler:

 -Üyelik Formu

 -Nüfus cüzdanı fotokopisi

 -Fotoğraf (1 adet)

 -İkametgah Belgesi

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım