HABERLER
Başkan Özlü: Geleceği Gençler Tesis Edecek
Orjinal Resim
24.02.2020 15:36:11

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Gençlerle Başbaşa” etkinliği kapsamında Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Belediye hizmetlerini aralıksız sürdüren Başkan Özlü, 7’den 77’ye her kesimden Başiskeleli hemşehrileriyle iç içe olmaya devam ediyor. Başiskele’de özellikle gençlere ve yenilikçi fikirlere büyük önem verdiğini her fırsatta dile getiren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ”Gençlerle Başbaşa” programlarıyla liseli gençlerin görüş ve önerilerini alarak fikir alışverişinde bulundu.

Başkan M.Yasin Özlü, Kocaeli’nin eğitim üssü olan Başiskele’nin başarılı liselerinden biri olan Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 12. sınıf öğrencileriyle buluştu. Okulun konferans salonunda sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen buluşmada Özlü, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. İnteraktif geçen programda Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, gençlerin merak ettiği sorulara büyük bir içtenlikle cevap verdi.

Başiskele’de belediye olarak gençlere ve gençliğe yönelik yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında da öğrencilere bilgiler veren M. Yasin Özlü, “Buraya Belediye Başkanı sıfatıyla değil, bir ağabeyiniz olarak, sizin görüş ve önerilerinizi dinlemeye, bizden beklentilerinizi birinci ağızdan dinlemeye geldim.” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ: BAŞİSKELE KÜLTÜR VE TURİZMİ KENTİ OLACAK

Siyasi geçmişi ve meslek kariyeri hakkında öğrencilere bilgiler veren Başkan Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her iş, her meslek kutsaldır. Herkes işini en iyi yapan olursa o işle insanlığa en güzel ve hayırlı hizmeti yapmış olur. Biz gençlerimizin en az bir yabancı dili de en iyi şekilde bilmelerini istiyoruz. Başiskelemiz çok eski bir tarihi geçmişe sahip bir kent. Kentimizin eski ismi Astakoz. Nicomedia’dan bu yana 600 yıllık eski köklü bir tarihe sahip.  Başiskelemizi turizmde hak ettiği yere ulaştırmayı istiyoruz. İlçemizin doğa ve tarihi turizmi ile müthiş bir potansiyeli var. Başiskele’nin Tarih Koridoru Projesi’ni yakın zamanda lanse edeceğiz. Başiskelemiz’deki 12 tarihi eseri öne çıkartıp oluşturacağımız tarih koridoruyla bir turizm projesini kıza zamanda sizlere tanıtıyor olacağız. Uzun soluklu bir proje bu. Şimdi bu noktalarda restorasyonlar, bakım onarım işleri, tabelandırma çalışmaları ve el broşürlerinin hazırlanması gibi birçok çalışmalarımız sürüyor. Doğa turizmi, dağcılık, trekking gibi faaliyetlerimizin devam ettiği ilçemizi bir turizm kenti haline getirmeyi hedefliyoruz. Başiskele mevcut nüfus ve coğrafi bölge dağılımıyla yaşanılabilir bir kent. Bu anlamda kentimizde trafik sorunu ve çarpık yapılaşma oranları oldukça düşük. Gelecekte Başiskele’yi Başiskele gibi görmek ve onu yaşamak için gerekli bir vizyon ile hizmetlerimizi devam ettireceğiz.”

“BAŞİSKELE’Yİ DAHA FAZLA İMARA AÇMAYACAĞIZ”

Başiskele’nin doğal güzelliklerine de değinen Başkan Özlü, “Mavi Yeşil Başiskelemiz’in doğal dokusunu koruyarak ilçemizde şehirleşmeyi yüzde 27’de tutmaya çalışıyoruz. Kentimizi fazla imara açmayacağız. Başiskelemiz yaklaşık 209 kilometrekarelik bir alan. Bu alanda yapılaşmanın yüzde 27’sini geçmeyecek şekilde plan ve programlarımızı yapıyoruz. İki bölgemizde yeni turizm imarları yapacağız. Turizm potansiyelimizi arttırmak için bu çalışmaları yapacağız. Bu çalışmalarımızın da turizmimize büyük katkı sağlayacağın düşünüyoruz.” diye konuştu.     

“BİZLER İLE HER ZAMAN İLETİŞİM KURABİLİRSİNİZ”

Başkan Özlü, “Ben ve ekibimle birlikte gece gündüz demeden sizler için çalışıyoruz. Hepiniz bizim kardeşlerimizsiniz. Bizim ile iletişim kurun. Bizlere sorunlarınızı anlatın. Sizler bizim bu kentteki gözümüz, kulağımızsınız. Çünkü geleceği sizler tesis edeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özlü ayrıca sosyal medya hesabından kendisini takip eden 25 öğrenci arasından çekiliş yaparak 3 öğrenciye hediye gönderdi.

Program sonunda Başkan Özlü, gençlerle günün anısına fotoğraf çektirdi.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım