Kurumsal
Buradasınız :  Gezinti Bağlantılarını Atla
Müdürlükler
Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü
 

T.C.

BAŞİSKELE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü

 

GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Amaç

MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı Başiskele Belediyesi Ruhsat ve Denetim müdürlüğünün teşkilat yapısını, hukuki statüsünü, görev, yetki ve sorumluluklarıyla, çalışma usul ve esaslarını belirleyerek, hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesini sağlamaktır.

Kapsam

MADDE 2 - Bu yönetmelik Başiskele Belediyesi Ruhsat ve Denetim müdürlüğünün; hukuki statüsünü, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını kapsar.

Dayanak

MADDE 3 - Bu yönetmelik, 5393 sayılı Belediye Kanununun 15/b maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Bağlayıcılık

MADDE 4 - Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, görev alanına giren iş ve işlemlerde ilgili mevzuat hükümlerini yerine getirmek hususunda yetkili ve sorumlu olup, bu yönetmelik hükümleri ile bağlıdırlar.

Tanımlar

MADDE 5 - Bu yönetmelikte geçen

a)Belediye: Başiskele Belediyesi’ni

b)Başkanlık Makamı: Başiskele Belediye Başkanlığı Makamını

c)Başkan: Başiskele Belediye Başkanı’nı

d)Başkan Yardımcısı: Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı’nı

e)Meclis: Başiskele Belediye Meclisi’ni

f)Encümen: Başiskele Belediye Encümeni’ni

g)Müdürlük: Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nü

h)Müdür: Ruhsat ve Denetim Müdürü’nü

i)Birim: Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne bağlı Ruhsat ve Denetim Birimi

j)Birim Sorumlusu:  Ruhsat ve Denetim Birim Sorumlusunu ve Büro Birim

Sorumlusunu

k)Personel: Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne bağlı çalışanların tümünü

l)Yönetmelik: Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliğini İfade eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Kuruluş, Organizasyon ve Personel Yapısı

Kuruluş

MADDE 6 - Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, 5393 Sayılı Belediye kanununun 48.maddesi ve 22/02/2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Hükümleri doğrultusunda 31/05/2009 tarih ve 27244 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik Değişikliği doğrultusunda Belediye Meclisinin 02/01/2018 tarih ve 15 sayılı kararı ile kurulmuştur.

Organizasyon Yapısı

MADDE 7 -  Müdürlüğün organizasyon yapısı aşağıdaki gibidir.

a)Müdür

b)Ruhsat ve Denetim Birimi

c)Büro Birimi

 

Personel Yapısı

MADDE 8 -  Müdürlüğün personel yapısı aşağıdaki gibidir.

a)Müdür

b)Birim Sorumlusu

c)Servis Sorumlusu

d)Memur

e)İşçi

f)Sözleşmeli Personel

g)Yasal hükümlere göre istihdam edilen diğer personeller

 

 

 

 

 

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Görev, Yetki ve Sorumluluklar

 

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün Görev Yetki ve Sorumlulukları

MADDE 9  – Müdürlüğün görevleri aşağıda belirtildiği gibidir

 

  1. 14/6/1989 tarihli ve 3572 sayılı İşyeri Açma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun ile 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri gereğince, işyerinin açma ruhsatı alıp almadığını kontrol etmek, yetkili mercilerce verilen işyeri kapatma cezasını uygulamak ve gereken işlemleri yapmak.
  2. 24/4/1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve 27/5/2004 tarihli ve 5179 sayılı Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun, ilgili tüzük ve yönetmeliğin uygulanmasında ve alınması gerekli kararların yerine getirilmesinde görevli personele yardımcı olmak.
  3. Ruhsatsız olarak açılan veya ruhsata aykırı olarak işletilen işyerleriyle ilgili olarak İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre işlem yapmak.
  4. İlgili kuruluşlarla işbirliği halinde, 5393 sayılı Kanunun 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (l) bendi uyarınca gayri sıhhi müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ruhsatlı olup olmadığını denetlemek.
  5. İlgili kuruluşlar ile işbirliği halinde fırınların ve ekmek fabrikalarının ve diğer gıda üretim yerlerinin sağlık şartlarına uygunluğunun denetiminde ilgili kuruluşların talebi halinde nezaret etmek, ekmek ve pide gramajını kontrol ettirmek, gerekli kanuni işlemleri yapmak.
  6. Belediye Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü; kanun, tüzük, yönetmeliklerin ve yetkili belediye organlarının yüklediği görevleri yerine getirebilmek için belediye sınırları içinde;14/6/1989 tarihli ve 3572 sayılı İşyeri Açma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun, 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri gereğince, işyerinin açma ruhsatı alıp almadığını kontrol etmek, ruhsatsız işyerleri hakkında yönetmelik hükümlerini uygulamak, meri mevzuata uygun olan işyerlerini ruhsatlandırmak ve yetkili mercilerce verilen işyeri kapatma cezasını uygulamak ve gereken işlemleri yapmak
  7. Umuma açık yerlere girer, gerekli kontrolleri yapar, sahip veya işletenlerinden kontrol konusu ile ilgili belgeler ister ve haklarında tutanak düzenler,
  8. Mevzuatla belediye Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne tanınan yetkileri kullanmaya mani olanlar hakkında adli kovuşturma yapılmak üzere tutanak düzenler,
  9. Belediye Ruhsat ve Denetim Müdür ve memurları, görevlerine ilişkin kanun, tüzük, yönetmelik ve emirleri bilmekle, hizmetlerini bunların hükümleri dairesinde yapmakla ve görevlerin yerine getirilmesi sırasında birbirlerine yardım etmekle yükümlü ve sorumludurlar.

 

 

Müdürün Görev, Yetki ve Sorumlulukları

MADDE 10 –

  1. Kanun, kanunlara bağlı yönetmeliklerde ilgili kurullar tarafından verilen görevleri yerine getirmek, Belediye Meclisi, Belediye Encümeni ve Belediye Başkanı tarafından Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne verilen görev ve sorumlulukları yerine getirmek.
  2. Belediye Ruhsat ve Denetim Müdürü sıfatıyla, belediye Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün sicil amirliği görevini yapmak,
  3. Belediye Ruhsat ve Denetim memurlarının sevk ve idaresini yapmak ve çalışmalarını denetlemek,
  4. Belediye Ruhsat ve Denetim hizmetlerinin aksatılmadan çalışmasını sağlamak,
  5. Günlük, haftalık, yıllık müdürlük faaliyetleri kayıt altına almak, müdürlüğünün hizmet alım işlemlerini yürütmek,
  6. Sıhhi, Gayri sıhhi ve umuma mahsus istirahat ve eğlence yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı vermek ve denetlemek,
  7. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün görev alanına giren sözlü, yazılı ve benzeri şekilde gelen şikâyetleri değerlendirmek.
  8. Halkın sağlığı, huzuru, selameti ve emniyeti ile ilgili emir ve yasakları kapsayan yönetmeliği, uygulamak,
  9. Büyükşehir’in sorumlu olduğu alanlarda koordineli çalışmak.
  10. Müdürlük yıllık bütçesini hazırlamak.
  11. Mesleki konularda birim içi ve birim dışı eğitim çalışmalarını yapmak.
  12. Personel arasında görev dağılımı yapmak,
  13. Müdürlüğün çalışma usul ve esaslarını mer’i mevzuat çerçevesinde belirlemek.
  14. Müdürlük bünyesinde görev yapan büroların tüm iş ve işlemlerinin zamanında ve doğru olarak yerine getirilmesini gözetir. Ayrıca sorumlu olduğu memur, işçi, sözleşmeli ve diğer personelin özlük işlemlerinin mevzuat çerçevesinde yürütülmesini sağlamak,
  15. Stratejik plan ve performans yönetimi kapsamında süreç / personel performanslarının arttırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak
  16. 5393 sayılı Belediye Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi hakkında kanun ile 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik ve diğer Belediye Mevzuatının kendisine yüklediği görev, yetkileri ile Belediye Başkanınca verilen ve bu yönetmelikte tarif edilen görevler ile ilgili yasalarda belirtilen görevleri gereken özen ve çabuklukla yapmak ve yürütmekle sorumludur.
  17. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevler ile yürürlükteki mevzuat ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri, ilgili mevzuat çerçevesinde yapmaya yetkilidir.
  18. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Belediye Başkanınca verilen ve bu yönetmelikte tarif edilen görevleriyle yürürlükteki ilgili mevzuatlarda belirtilen tüm görevleri, plan, program, genel prensipler ve mevzuat kurallarına göre tam ve zamanında, gereken özen ve çabuklukla yerine getirmekle sorumludur. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü yaptığı ve görevi olduğu halde yapmadığı hizmetlerin sonucundan dolayı Belediye Başkanı’na karşı sorumludur.

 

Büro Birimini Görev, Yetki ve sorumlulukları

            MADDE 11 –

  1. Yönetmeliğin Üçüncü bölümde belirtilen Görevleri yapmak, yaptırmak Yetkileri kullanmak, kullanılmasını sağlamak ve Sorumluluk dâhilinde çalışma yapmak, yaptırmak.
  2. Birime gelen evrakı, talimat vererek yaptırmak, takip etmek ve evrakın gerekli sürede çıkışını sağlamak.
  3. İşlerini plan ve programa bağlayarak iyi bir şekilde yapılmasını ve vaktinde bitirilmesini sağlamak. 
  4. Müdür tarafından verilen görevleri müdür adına yürütmek
  5. Müdürlüğe ait tüm iş ve işlemlerden müdüre karşı sorumludur
  6. Kendine bağlı olan tüm, memur, işçi, stajyer ve yardımcı hizmetler personelinin tüm iş ve işlemleri ile disiplinlerinden sorumludur.
  7. Müdürlük makamınca görev verilmesi halinde, görev alanına giren konularda Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünü temsilen ilgili komisyon toplantılarına katılmak
  8. Personelin durumunu takip ve kontrol ederek denetim altında bulundurmak.
  9. Emrindeki personele iş dağıtımı yaparak onlara görev vermek ve sonuçlarını almak.
  10. Müdürlüğe ait kaşe ve diğer demirbaşların muhafazasını sağlamak, kırtasiye dâhil ihtiyaçları temin etmek,
  11. Yasalarla verilen her türlü ek görevi yapmak. Mer'i mevzuatın kendisine verdiği diğer görevler ile Belediye Başkanınca verilen görevlerin icra edilmesini sağlamak.
  12. Belediye Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce yürütülen iş ve işlemlerin zamanında, stratejik plan hedefleri ve mevzuatına uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
  13. Müdürün verdiği görevi yürütmek, 
  14. Belediyeleri ilgilendiren kanun, tüzük ve yönetmelikle üst makamların verdiği yazılı ve sözlü emirlerin zamanında ve en etkin biçimde yerine getirmek.
  15. Yapılacak işlerle ilgili olarak büroya başvuran kişilerin merci ve muhatabıdır. Bürodaki iş ve işlemlerin, iş akımına uygun olarak, süratli, verimli ve güvenli yürütülmesini sağlamakla görevli, yükümlü ve sorumludur
  16. Çalışanların disiplin, hal ve hareketinin, iş ve işlemlerinin takip ve kontrolünü yapmak,
  17. Koordinasyonu sağlamak, çalışanların en etkin ve verimli şekilde görev yapması için planlar geliştirmek ve Müdüre teklifte bulunmak,
  18. Mevzuatla ilgi bilgilerini arttırmak, yazılı ve sözlü olarak, üst ve diğer makamlarca verilen emirlerle Ruhsat ve Denetim biriminden yapılmasını istenen hizmetleri takip etmek, zamanında sonuçlandırılmasını sağlamak, birimin çalışmaları ve sorunları hakkında Müdüre bilgi vermek,
  19. Müdürlük Makamınca görevlendirildiğinde verilen görevi zamanında ve en etkin bir şekilde yerine getirmek.
  20. Görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmenin gerektirdiği bütün faaliyetleri yürütmekten Müdüre karşı sorumludur.
  21. iş ve işlemleri için denetim planını hazırlayarak Ruhsat ve Denetim Müdürü tarafından onaylanmasını ve plan dâhilinde yürütülmesini sağlamak
  22. Yürürlükteki kanun, yönetmelik ve genelgelerdeki değişiklikleri takip etmek ve idaresindeki personeli bilgilendirmek
  23. Yılık İşyeri Ruhsat Harç miktarlarının belirlenmesi için gerekli çalışmaları yapmak,
  24. Her ay Birim Sorumlusu personeli ile değerlendirme toplantısı yapmak.
  25. Denetimlerde tespit edilen Belediyemiz tarafından ruhsat verilemeyen ve ruhsatsız işyerlerini ruhsat veren kuruma ve birimlere bildirmek
  26. Belediye karar organları tarafından alınmış kararları, emir ve yasakları uygulamak ve sonuçlarını izlemek
  27. Müdürlük makamına arz edilecek evrakları uygun olarak hazırlayarak veya hazırlatarak imzaya sunmak,
  28. Ruhsat işlem dosyaları, tüm iç-dış yazışma dosyaları, şikâyet dosyalarının takibini ve kontrolünü sağlamak, muhafazasını temin etmek.

 

Ruhsat ve Denetim Biriminin Görev, Yetki ve Sorumlulukları

            MADDE 12 –

  1. Belediyemiz sınırları dâhilinde faaliyet gösteren işyerlerinin ruhsat hilafı oluşturacak şekilde dükkânının dışına (yol-meydan-yaya kaldırımı vb) noktalara teşhir ve satış amaçlı bırakılan işgallerin kaldırılmasını sağlamak, kaldırmayanlar hakkında ilgili kanunlar kapsamında yasal işlem yapmak,
  2. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınmadan faaliyet gösteren işyerlerinin faaliyetlerine son vermek ve haklarında yasal işlem yapmak,
  3. İşyerlerinin emniyetini sağlayıcı tedbirler almak veya aldırmak.
  4. Belediye sınırları içinde beldenin düzenini, belde halkının huzurunu ve sağlığını sağlayıp korumak amacıyla kanun, tüzük ve yönetmeliklerde, belediye Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce yerine getirileceği belirtilen görevleri yapmak ve yetkileri kullanmak
  5. 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri Hakkında Kanununa göre izin almadan çalışan işyerlerini kapatarak çalışmalarına engel olmak ve haklarında kanuni işlemleri yapmak
  6. 3572 sayılı İşyeri Açma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun ile 10.8.2005 tarih ve 25851 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ve 6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun gereğince işyerinin açma ruhsatı alıp almadığını kontrol etmek, yetkili mercilerce verilen işyeri kapatma cezasını uygulamak ve gereken işlemleri yapmak
  7. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile verilen görevleri yerine getirmek,
  8. Kanunların ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer görevleri yapmak
  9. Uygulamalardan doğan sorunları Müdüre bildirmek.
  10. Belediye sınırları dâhilinde faaliyet gösteren işyerlerinin denetlenmesi ve faaliyetlerini mevzuata uygun olarak sürdürmelerini, uygun olmayanlar hakkında gerekli yaptırımların uygulanmasını sağlamak.
  11. İşyerlerinde çalışan ve hijyen belgesi alması gereken işyerlerinin, hijyen belgesi almalarını sağlamak,
  12. Yetki sahamızda bulunan tüm sıhhi, umuma açık işyerleri ile 2. ve 3. sınıf gayrisıhhî işyerlerinin denetimini emrindeki personel ile sağlamak, takibini yapmak.
  13. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bulunan  işyerlerine talep olması durumunda ve uygun görülmesi halinde Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri hakkında kanuna göre işlem yapmak,
  14. Belediye sınırları içerisinde tüm sıhhi müesseselerle, 2. ve 3.sınıf gayri sıhhi müesseselere, umuma açık işyerlerine ruhsat verme görevini yapmak,
  15. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bulunan işyerlerine talep olması durumunda Canlı Müzik İzin Belgesi vermek.
  16. Ruhsat belgesinde belirtilen faaliyetin dışına çıkan işyerlerine gerekli uyarılar neticesinde ruhsat belgesinin iptal edilerek faaliyetten men edilmesini sağlamak
  17. İşyeri Ruhsatları ile alakalı faaliyet raporlarını süresi içerisinde eksiksiz olarak hazırlamak, onaya sunmak, ilgili birimlere ulaştırılmasını temin etmek;
  18. Ruhsatsız faaliyet gösteren G.S.M, Sıhhi ve Umuma Mahsus İstirahat ve Eğlence Yerlerinin kapama işlemlerini Zabıta marifetiyle gerçekleştirmek,  ticaret ve sanat icrasından menetmek.
  19. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Sağlık  İşleri ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile koordineli olarak işyerleri ruhsat müracaatına istinaden kontrol yapmak.
  20. Mühürlenerek faaliyetten men edilen işyerlerinin kontrolünü yapmak, mühür fekki yapan ilgililer hakkında gerekli yasal işlemleri yapmak.
  21. Diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla ile sağlık ve gıda konusunda koordineli çalışmalar yapmak, işyerlerini denetlemek.
  22. Denetimleri esnasında mevzuata aykırı faaliyet gösteren ya da faaliyetten men edilmesi zorunlu görülen işyerleri için gerekli yasal çalışmayı başlatmak, rapor tanzim etmek,

 

Büro Sorumlusunun Görev, Yetki ve Sorumlulukları

            MADDE 13 –

  1. Müdür tarafından verilen görevleri müdür adına yürütmek.
  2. Personele verilen görevlerin zamanında verimli olarak yapılmasını sağlamak.
  3. Birimin rutin iş ve işlemlerinin devamlılığını sağlamak.

 

Ruhsat Denetim Birim Sorumlusunun Görev, Yetki ve Sorumlulukları

            MADDE 14 –

  1. Müdür tarafından verilen görevleri müdür adına yürütmek.
  2. Personele verilen görevlerin zamanında verimli olarak yapılmasını sağlamak.
  3. Birimin rutin iş ve işlemlerinin devamlılığını sağlamak.

 

 

 

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

İşbirliği ve Koordinasyon, Uygulama Usul ve Esasları

            İşbirliği ve Koordinasyon

MADDE 15 –

1- Müdürlük içi işbirliği ve koordinasyon aşağıdaki gibi sağlanır.

2- Müdürlük dâhilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon, Müdür tarafından sağlanır.

3- Müdürlüğe gelen tüm evraklar, toplanıp konularına göre ayrıştırılıp dosyalandıktan sonra müdüre iletilir.

4- Müdür, evrakları gereği için ilgili birim, servis veya personele tevdi eder. İşlemlerin takibini ve sonuçlandırılmasını sağlar.

5- Bu yönetmelikte adı geçen görevlerin, her ay hangi bir nedenle görevlerinden ayrılmaları durumunda görevleri gereği yanlarında bulunan her türlü dosya, yazı ve belgeleri ile zimmeti altında bulunan eşyaları, bir çizelgeye bağlı olarak yeni görevliye devir teslimini yapmaları zorunludur.

Diğer Müdürlük, kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon:

MADDE 16-

 1-  Müdürlükler arası yazışmalar Müdürün İmzası ile yürütülür.

2- Kurum dışı özel ve tüzel kişileri Valilik, Kaymakamlık, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile diğer şahıslara gönderilen yazışmalar, Belediye Başkanının veya başkan adına yetki verdiği makamın imzası ile gönderilir.

3- Yapılan işlemler ile ilgili olarak yürürlükteki mevzuat dayanak olmak üzere Hukuk İşleri Müdürlüğü ile Valilik ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alınabilir.

Müdürlüğünün Uygulama Usul ve Esasları

MADDE 17-

  1. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü; bu yönetmelikteki ilkeler çerçevesinde olmak kaydıyla, müdürlüğün görev alanına giren iş ve işlemleri aşağıda belirtilen mevzuat hükümlerine uygun olarak yerine getirir.
  1. Yürürlükteki Kanunlar ve İkincil Mevzuatlar,
  2. Belediye Başkanlığınca Yayımlanmış Yönetmelik, Yönerge, Talimat, Prosedür vb. Diğer İç Mevzuatlar,

 

BEŞİNCİ BÖLÜM

Son Hükümler

 

            Yönetmelikte Yer Almayan Hususlar

MADDE 18 –

Bu yönetmelikte yer almayan hususlarda yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

            Yürürlük

MADDE 19 –

Bu yönetmelik, Başiskele Belediye Meclisi tarafından kabulü ve Başiskele Belediyesi’nin internet sitesinde ilanı ile yürürlüğe girer.

            Yürütme

MADDE 20 –

 

Bu yönetmelik hükümlerini Belediye Başkanı yürütür.

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım