HABERLER
Başiskele´ye 4 Şeritli Duble Prestijli Cadde
Orjinal Resim
12.09.2023 14:50:42

Başiskele’nin en önemli destinasyon alanlarından Yuvacık Barajı’na ulaşımı sağlayan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nin duble yol çalışmasında çalışmalar hızla sürüyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de yakından takip ettiği çalışmalarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli turistik alanlarından Yuvacık Havzası’na ulaşımı sağlayan, en işlek caddesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nin duble yol yapılması için hummalı bir çalışma yürütüyor. Ekipler üstyapı çalışmaları kapsamında terasman, tretuvar kaldırım ve taş duvar İmalatları ile pmt ve binder asfalt serim çalışmaları yapılıyor. 10 bin metreküp taş duvar imalatının yapılacağı 2,5 kilometre uzunluğundaki cadde, 2 gidiş 2’de geliş olmak üzere dört şeride çıkarılarak sürücüler için hem güvenli hem de konforlu hale gelecek.

PRESTİJLİ CADDELERDEN BİRİSİ OLACAK

Başiskele’nin en önemli ulaşım noktalarından olan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi 2 kavşak düzenlemesi, dere ıslahı ve aydınlatma çalışmaları ile baştan aşağı yenilenecek. Dekoratif aydınlatma direkleri, dere ıslahı ve duble yoluyla Başiskele yeni bir prestijli caddeye daha kavuşacak.  

ÜST YAPI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde 10 bin 250 metreküp yarma kazısı, 4 bin metreküpte eski yolun asfaltının kazınması yapıldı. Caddede ayrıca menfez ve 10 bin metreküp taş duvar, 12 bin 750 metrekare parke, 16 bin 500 metre de bordür imalatları yapılıyor. Baştan aşağı üstyapısı yenilerek dört şeride çıkarılacak Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde 17 bin ton plent miks temel, 9 bin 375 ton binder asfalt, 6 bin 250 tonda aşınma asfaltı serimi yapılacak.

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜRLER

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü konuyla yaptığı açıklamada, ilçeye yaptığı değerli hizmetler ve büyük yatırımlardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür ederek şunları söyledi: 

“Başiskele’mizin değerine değer katan, kentimizde güzel işlerimize destek olan Sayın Tahir Büyükakın Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İlçemize yapılan dev eserlerde prestijli caddelerde Büyükşehir Belediyemizin büyük desteği var. Kentimizde günü kurtaran değil geleceğe yapılan yatırımlar yapıyoruz. Gelecek nesillerimize daha güzel, yaşanabilir, mutlu ve huzurlu bir ülke bırakabilmek için yerelden ulusala yayılan hizmetlerimizi artırarak hep birlikte devam ettireceğiz.”

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım