HABERLER
YENİ CAMİ TANITIM PROGRAMI YAPILDI
Orjinal Resim
17.02.2017 19:15:48

Karadenizliler mahallesine Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın öncülüğünde kazandırılan Yeni Cami inşaatının temel atma programı kapsamında protokolün katılımı ile tanıtımı gerçekleştirildi. 

Programa Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Başiskele Kaymakamı Atila Kantay, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Başiskele İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul, Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus, Başiskele Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Korganlılar Dernek Başkanı Yunus Şener, Yeni Cami Dernek Başkanı Selahattin Gökçen ve mahalleliler katılım sağladı. 

Programa Başiskele Uzman Vaizi Muhammet Yıldız Kur’an Tilaveti ile başladı, ardından protokol konuşmalarına geçildi. 

MUHTAR ERMİŞ HİÇBİR ZAMAN MADDİ MANEVİ DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN BAŞKAN AYAZ’A TEŞEKKÜR ETTİ. 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Karadenizliler Mahalle Muhtarı Ali Ermiş, “Sosyal tesislerimizin, bir parçası olan mahalle camimizin yenilenmesi ve modern bir şekilde yeniden inşa edilmesi için bizlere her zaman olduğu gibi öncülük eden, maddi ve manevi desteğini bizlerden esirgemeyen, 7 yıldızlı kentimizin mimarı Başiskele Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Ayaz’a tüm mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum, Aynı zamanda yine bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na ve tüm büyüklerimize teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi. 

BAŞKAN AYAZ : “TAMAMLANDIĞINDA BAŞİSKELE’NİN EN BÜYÜK KÜLLİYELİ CAMİSİ OLACAK”

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz: “Bundan birkaç yıl önce Karadenizliler Mahalle Muhtarımız, Dernek Başkanımız ve birkaç mahalle arkadaşımız ile birlikte oturup konuştuk ve hem bölge halkı hem de sanayi kuruluşları için bölgeye hizmet edecek yeni bir cami inşaatının yapılması gerektiğini düşündük. Hem mahalle halkı hem dernek yönetimi olarak bu talebe elbette “evet” dedik. Bu evet’in neticesi olarak da bugün bir araya geldik. Hemen her mahallemiz milli ve manevi değerlere bağlı komşularımızdan oluşmaktadır. Buradaki gençlerimizin daha iyi şartlarda yetişmesi ve önünü daha iyi görebilmesi için bu alanın istimlakı ile çalışmalarımızı başlattık ve toplamda 15 bin m²’lik alanda kurulacak olan camimizin tanıtım programında bugün bir aradayız. Bu camimiz tamamlandığında,  Başiskele’nin en büyük külliyeli camisi olacak. 

İbn-i Abidin’e göre siyaset: “halkı dünya ve ahirette saadetlerini ve kurtuluşlarını sağlayacak yola irşat ederek, onların huzuru, refahı için çalışmaktır." İşte bu irşadı bu makamlar yapacak. Elimize ki hiçbir imkanı halktan kısıtlamadan onlara sunacağız. Camimizi bundan sonra en hızlı şekilde bitirerek hizmete sunacağımıza inanıyorum. En güzel şekilde mahallemiz ve bölgemizin sakinlerine hizmet sunacağına inanıyorum, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 

KAYMAKAM KANTAY: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başiskele Kaymakamı Atila Kantay: “ Mahalle camimizin inşallah bugün başlangıcını yapıyoruz, emeği geçen, ter döken , baştan aşağı külliye şeklinde inşa eden, oluşumuna katkıda bulunan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Başiskele Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Allahın evini inşa ediyoruz. Helal, haram hak, hukuk bu kavramlar burada çocuklarımıza ve arkasından gelen yeni neslimize aktarılacaktır. Hayırlı olsun.” dedi.  


KOCAELİ İL MÜFTÜSÜ YUSUF DOĞAN: “CAMİMİZ MAHALLEMİZE, İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan konuşmasına dua ile başladı: “Allahım, hayır sadece ve sadece ahiret hayrıdır. O halde İbrahim a.s. gibi Peygamber efendimiz (s.a.v.) gibi bu işin başlangıcı gibi peşinden gidenlerde bu duaya da müstahak olacaklardır.”  Bu hizmetin başlangıcında öncülük eden başta Başiskele Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Camimizin tanımı belli. Sezai Karakoç tanımlamış: “mihrabıyla mabet, kürsüsüyle mektep, minberiyle toplum ve devlettir”. Hem erkek hem bayan hocalarımızla burayı 7’den 70’e mektep olarak en aktif en güzel şekilde yaşatmaya imar etmeye çalışacağız. Camimiz mahallemize, ilçemize, ilimize hayırlı olsun” dedi. 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU: “ CAMİLERİMİZ HAYATIMIZ MERKEZİ OLMALI”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında: “Karadenizliler Mahallemizde bir camimiz vardı ancak yetersizdi. Başiskele Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun, istişare edilerek, caminin yenilenmesi kararı verildi. Artık bugünde inşallah temeli yükselmeye başladı. Emeği geçenlere biz de dua ediyoruz. Rabbim niyetlerini, amellerini kabul etsin, tabi camiler Beytullah’ın birer şubesidir. Allah’ın evidir. Hayatımızı cami merkezli olarak kurmamız gerekir. Müslüman cami merkezli hatta şehirlerimizi bile bazı kentlerde ana caddeler böyle camilere doğru akar. Bizim en güzel binalarımız, en değerli yerlerimiz bu camilerdir. Bu camileri halk yapıyor. Halkın yetmediği yerlerde de biz devlet olarak destek veriyoruz. Camileri sadece namaz kılınan yer olarak görmeyeceğiz. İlim yuvası, öğrenme ve eğitim yeri, sosyal alan olarak tam hayatın merkezine konumlandırmalıyız. Örneğin Kırım’a gittiğimde gördüm ki islamiyet bu kadar yaygın değil, ezilmiş insanlar var orada. Ancak buna rağmen sadece biz kısa gezimizde camide, 5 çift kardeşimizin nikah merasimine şahit olduk. Niye burada olmasın. Çok güzel bir başlangıç olur. Sünnet ettiğimiz çocukları cami avlusundan geçiririz. Bunlar sadece küçük örnekler daha pek çok hayırlı işi bu mekanlarda yapma alışkanlığı elde etmemiz lazım. Buna da Karadenizliler mahallemizden başlayabiliriz. Ben emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. En kısa zamanda caminin açılışında bulunmak dileğiyle. Allah yolunuzu açık etsin. Hayırla tamamlanması dileğiyle. 


KOCAELİ MİLLETVEKİLİ : MEHMET AKİF YILMAZ: “SADAKA-İ CÂRİYE’NİN TEMELİ CAMİLERİMİZ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz konuşmasında: “Cuma gününde hayırlı bir işin temeli atılmış, kurbanını kesmek üzere buradayız, hocalarımız ve başkanımız gereken şeyleri söyledi. Ben uzatmayacağım. Cuma günü anısına, efendimizin (s.a.v.) bir hadisini sizlerle paylaşacağım. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Buyurdu "İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat. Sadaka-i câriye; bizden sonra da insanlığa hizmet eden tüm hizmetler, yollar, hastaneler, camilerdir. Binasında tuğlamız bulunan her yapının hizmet ettiği kadar kıyamete kadar hizmet verecek bu camide kılınacak namazlardan, okunacak dualardan kişinin sevabı olur. Bu vesileden başta Belediye Başkanımız ve dernek başkanlarımıza ve teri bulunan, zamanını harcayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim bu ihsan sahibi kulların emeklerini asla zayi etmeyecek. Cami en kısa zamanda tamamlanıp hizmet vermeye başlayacak. Hep beraber el ele vererek katkıda bulunacağız. Rabbim mübarek kılsın diyoruz.” dedi. 

Karadenizliler Mahallesi Yeni Cami inşaatının tanıtım programı, İlçe müftüsü Abdulsamet Erkul’un duasıyla inşaat temelinde kurban kesilmesi ile sona erdi. 
 

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım