ÇÖPLER YER ALTINA İNMEYE DEVAM EDİYOR
27.04.2017 11:40:18

Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kurulan Yeraltı Çöp Konteyner İmalathanesi’nde üretime başlanan ve ilçe genelinde nüfusun yoğun olduğu yerleşim alanlarında yaygınlaştırılan üçlü yer altı çöp konteynerlerin üretimi devam ediyor. Üretilen konteynerler belirlenen yerler monte ediliyor.

Evsel atıkların toplanmasında kullanılan çöp konteynerlerinin oluşturduğu görüntü kirliliği ve kötü kokunun yanı sıra yaya kaldırımlarının kenarlarına konmasından doğan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için uygulamaya alınan hidrolik düzenekli yer altı çöp konteynerlerinin sayısı artıyor.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın atıkların yerin altında muhafaza edilmesi projesi Kocaeli'de ilk olarak Başiskele’de hayata geçmişti ve belediye öz kaynaklarıyla bu zamana kadar 91 noktaya 2 bin 400 litre hacimli 3 bacalı yeraltı çöp konteyner sistemi monte etti. Seri üretimi devam eden konteynerlerden son olarak Serdar Mahallesi’ne 2 adet yeraltı çöp konteyner sistemi yerleştirildi.