HABERLER
Çocuklar Şeker Tadında Ramazan Yaşadı
Orjinal Resim
2.06.2019 21:45:29

Başiskele Belediyesi, 11 Ayın Sultanı Ramazan'ın manevi iklimini ve sevincini çocukların gönlünde yaşatarak hem eğlendirici hem de bilgilendirici bir etkinliğe imza attı.

Belediye Başkanı Yasin Özlü'nün talimatıyla bu Ramazan ilk kez çocuklara yönelik hazırlanan programda çocuklar Başiskeleli olmanın ayrıcalığını yaşadılar. Başiskele Sahili, iskele yanında kurulan sahnede, çocuklar gönüllerince eğlendiler. Ramazan ayının sevincini neşesini, manevi atmosferini çocuklara yaşatan Başiskele Belediyesi, büyüklere de eski Ramazanları anımsatarak nostaljik zamanlar yaşamalarını sağladı.

“Çocukların Gönlünde Ramazan” sloganıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar için Ramazan ayının manevi iklimine uygun geleneksel kültür ve eğlence dünyamızdan oluşan etkinlik, Ramazan boyunca haftada iki gün (Cuma ve Cumartesi) iftardan sonra düzenlendi. Sahilde 6 gün boyunca süren etkinliğe Başiskele halkı ve çevre ilçelerden gelen misafirler yoğun ilgi gösterdi. Çocuklarıyla beraber etkinliğe gelen aileler keyifli vakitler geçirdiler.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Bu Ramazan çocukların gönlünde Ramazan'ı doyasıya yaşatan Başiskele Belediyesi, düzenlediği etkinlikle çocukların hem güzel vakitler geçirmesine, hem de dini, milli ve manevi değerlerimizin öğrenilmesini sağladı.

Geleneksel orta oyunları, meddah gösterisi, Hacivat ve Karagöz, Nasreddin Hoca, Aşuk ile Maşuk, Kavuklu ve Pişekar gibi bir çok orta oyunuyla çocuklar ve aileleri birlikte hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Çocukların anlayacağı dilden tasavvuf sohbetleri, semazen gösterileri, birlikte söylenen ilahiler, okunan sureler ve dualar ile çocuklar, Ramazan'ın manevi havasını hep birlikte teneffüs ettiler.

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VE İKRAMLAR

Ramazan ayı süresince çocukların eğlenceli, bilgilendirici zamanlar geçirmelerini sağlayan Başiskele Belediyesi, etkinlik alanında çocuklara çeşitli eski Ramazan aylarını anımsatan çeşitli ikramlar da sundu. Ramazan nostaljisinin yaşandığı etkinlik alanında çocuklara Osmanlı şerbeti, pamuk şekeri, patlamış mısır, Osmanlı macunu gibi ikramlar ücretsiz olarak verildi. Ayrıca çocuklara yönelik düzenlenen yarışmalar sonucunda çocuklara çeşitli eğitim setleri ve kitaplar hediye edilerek, çocukların okuma alışkanlıklarına katkıda bulunuldu.

BAŞKAN YASİN ÖZLÜ DE KATILDI

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, çocukların Ramazan sevincine ortak olmak ve neşelerini paylaşmak için “Çocukların Gönlünde Ramazan” etkinliğine katıldı. Kendisi de 3 çocuk babası olan Başkan Yasin Özlü, çocuklarla birlikte sahneye çıktı. Çocuklarla keyifli sohbetler gerçekleştiren Başkan Özlü, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

BÜYÜKLER DE MEMNUN

Bu yıl ilk kez düzenlenen çocuk etkinliğinden çok memnun kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü'ye ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım