HABERLER
"Eğitime Desteğimiz Görevden Değil Gönülden Devam Edecek"
Orjinal Resim
10.09.2019 10:31:27

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı açılışı Kocaeli'de devlet okulları içinde LGS'de birinci olan Başiskele Şehit Emrah Sapa Ortaokulu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ali Eker, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kesgin, İlçe Jandarma Komutan vekili Ahmet Bıyıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Başiskele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Dalkıran, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Belediye Başkanı M. Yasin Özlü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılının öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını temennisinde bulunan Başkan Özlü, “Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatı bu yüzden eğitim bizler için büyük önem arz ediyor. Eğitime desteğimiz her zaman %100 olacak. Kentimizdeki tüm eğitim kurumlarımızın her türlü teknik ve idari destekleri ilgili birimlerimizce görevden değil gönülden sağlanıyor.” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ: “GÖREVDEN DEĞİL GÖNÜLDEN DESTEKÇİYİZ”

Başiskele’de her bir çocuğun gülümsemesinden büyük bir güç aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Belediyemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Semt Konaklarımızda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yaz ayları da dahil olmak üzere okul dönemlerinde eğitim desteği sağlanıyor. Öğrencilerimize yönelik, etütlerimiz ve kurslarımız, etkinliklerimiz düzenli programlar ile Semt Konaklarımızda gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda geleceğin dâhilerinin yetiştiği çocuk üniversitemizin kapasitesini ek binamızı hizmete sokarak 650’ye çıkardık. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin de “Kılavuz Gençlik” şiarıyla sürdürdüğü Bilgi Evlerimiz de eğitimlerine başlıyor. Bu vesilesiyle Başiskele Belediyesi ve Belediye başkanı olarak şunu söylemeliyim ki geleceğe yapılan her türlü yatırım ve hizmetin gönülden çalışanı, savunucusuyuz.” diye konuştu.

CEMİL AKKAYA: EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMANIZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, "Okul idarecileri ve öğretmenlerimizin fedakâr çalışmaları, öğrencilerimizin gözlerindeki parıltı ve arzuları ülkemizin geleceği konusunda bizlere büyük umutlar vermektedir. Çocuklar bizim geleceğimizdir, geleceğimizi hazırlayanlar da öğretmenlerimizdir. Öğrencilerimizin yetişmesinde öğretmenlerimiz kadar değerli velilerimize de büyük görevler, sorumluluklar düşmektedir. Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimiz; yarınlarımızın umudu olarak sizlerden en büyük beklentimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmanızdır." dedi.

KAYMAKAM KANTAY’DAN ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Kaymakam Atilla Kantay da yaptığı konuşmasında, Kocaeli’deki devlet okulları içerisinde LGS’de birinci okul olan Başiskele Şehit Emrah Sapa Ortaokulu’nun eğitim kadrosunu ve öğrencilerini tebrik etti.

Kaymakam Kantay, yaz döneminin ardından yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin öğretim ile birlikte matematik, edebiyat derslerinin yanı sıra paylaşmak, maneviyat, dostluk gibi son zamanlarda teknolojinin de ilerlemesiyle yitirilen insan ilişkilerine değer veren nesillerin yetişeceği bir eğitim ve öğretim yılı olması temennisinde bulundu.  

Konuşmaların ardından Kocaeli Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Öğrencilerin şiir okuması ve temsili ders zilinin çalınması ile birlikte program sona erdi. İlçe protokolü hep birlikte daha sonra sınıfları gezdi.

 

 

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım