Başiskele´de Bitkiler Kış Şartlarında Koruma Altında
28.01.2020 15:44:04

Başiskele’de park ve yeşil alanlarda mevsim şartlarına uygun periyodik bakım çalışmaları devam ediyor.

İlçede bitki örtüsünü kış şartları için koruma altına alan Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışmalar kapsamında bitkilere form verilmesi, ağaç budama, herekleme, çim biçme, çapa ve yabani ot temizliği gibi işlemleri sürdürüyor.

Belediye ekipleri, ilçe genelindeki park ve bahçeler, yeşil alanlar, mesire alanları ile orta ve yan refüjlerdeki bitkilerin kış bakımlarını gerçekleştiriyor.  Ekipler son olarak Serdar Mahallesi Kabristan Sokak’ta yeni dikilen ağaçların hereklenmesi, Sepetlipınar Mahallesi cadde ve sokaklarında ağaçların budanması ve park ve bahçelerdeki bitkilerin bakımı çalışmalarını yaptı.

Ekipler ayrıca, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla “Döngel Vadisi Mesire Alanı Projesi” için de çalışmalara başladı. Döngel Vadisi Mesire Alanı Projesi tamamlandığında Başiskeleliler yaklaşık 43 bin metrekarelik yeni bir yeşil alana daha kavuşacak.